X

inscrie-te la newsletter

Zexe Braserie – universul prăjiturilor

April 21, 2016 in lifestyle / locuri

Dulciurile se numără printre cele mai mari pasiuni ale mele din ultimul timp. Aș putea să mănânc dulciuri dimineața, la prânz și seara. Și uneori, chiar o și fac, haha. Prăjiturile sunt mare mea slăbiciune, fie că sunt cu ciocolată din belșug, fie că sunt cu fructe sau vanilie. Și mi se par extrem de greu de făcut. Cred că într-adevăr trebuie să ai un talent pentru așa ceva, talent pe care eu nu-l posed. Dar, din fericire, au alții talent din belșug și ne putem bucura/profita și noi de el.

Dacă vreți să mâncați niște prăjituri cu adevărat deosebite, vă recomand Zexe Braserie, care tocmai și-a deschis porțile pe Aviatorilor, 65. Ana Consulea, expert cofetar, este cea care a creat acest loc, din dorința de a reda savoarea cofetăriei românești. Însă, în noul local, puteți mânca și preparate culinare potrivite pentru micul-dejun, prânz, brunch sau gustări.

Zexe Braserie Zexe Braserie Zexe Braserie

Renumitele deserturi semnate de Ana Consulea sunt dintre cele mai diverse, de la prăjituri istorice culese din cărți vechi de rețete (Take Ionescu, Carmen Sylva, George Enescu și Regina Maria, iar în curând și Bibescu și Principele Nicolae), până la dulciuri moderne și originale, de inspirație franțuzească  (Le Petit-Antoine, Foret-Noire, Exotic, Trois Chocolats, tarte, macarons), plăcinte și diverse sortimente de înghețată.

Zexe Braserie

Zexe Braserie

Zexe Braserie

Din tot ce-am încercat eu, Le Petit-Antoine mi-a plăcut cel mai mult.

Zexe Braserie

La 26 de ani, Ana Consulea este deja un nume cunoscut în lumea iubitorilor de dulce din București. A studiat arta cofetăriei în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la unul dintre cei mai buni cofetari artizani ai lumii, Eric Vergne, precum și de la alte nume mari ale cofetăriei franceze, Pierre Herme (zeul macarons) sau Miackael Azouz. Ana vă așteaptă la Zexe Braserie cu multe bunătăți!

Share This Post

You Might Also Like

Back to top