X

inscrie-te la newsletter

YVES SAINT LAURENT Touche Eclat

May 30, 2013 in beauty / makeup

În luna mai, iluminatorul Touche Eclat de la Yves Saint Laurent împlinește 21 de ani.

Și coincidența a făcut ca fix acum să fiu și eu pregătită să vă vorbesc despre el. Îl am din luna aprilie și de când am arătat pe blog că mi l-am cumpărat, am primit o gramadă de mesaje în care eram întrebată dacă merită sau nu achiziționarea lui, dar fiind faptul că este un produs scump, dar atât de lăudat de iubitoarele de make-up din întreaga lume. 

Ceea ce vreau să subliniez încă de la început, este ca Touche Eclat nu este un anticearcăn clasic, ci un iluminator care are scopul de a oferi luminozitate zonei de sub ochi și nu numai. Multă lume confundă acest lucru și există destule voci care susțin că nu este un bun anticearcăn/corector, că nu are destulă acoperire șamd. Cred că atunci când hotărăști să-l cumperi, trebuie să știi exact ce așteptări să ai de la acest produs. 

YSL Touche Eclat vine ambalat într-un tub ca un pix, auriu și cu pensulă pentru aplicare. La celălalt capăt al pensulei, este prevăzut cu un buton exact ca la un pix obișnuit. Când apeși pe buton, iese produsul prin pensulă pac-pac. 

 

Produsul se găsește în patru nuanțe: 01 Rose Light (pentru ten deschis/mediu cu subton roz), 02 Ivory Light (pentru ten deschis/mediu cu subton galben), 03 Peach Light (pentru ten mediu spre închis) și 04 Caramel Light (pentru ten închis). Deși mi-a fost destul de greu să mă decid între 01 și 02 pentru că subtonul pielii mele este neutru (sau cel puțin așa cred haha), până la urmă m-am hotărât să-mi iau prima nuanță, Rose Light. 

Cum îl folosesc eu? 

Pai dacă vorbim de cearcăne, ale mele au trei stadii: cearcăne foarte pronunțate, cearcăne pronunțate și cearcăne cu care pot să mă împrietenesc. Pentru zilele în care mă trezesc cu cearcănele până la genunchi, folosesc întâi anticearcănul Maybelline Instant Age Rewind, care are o acoperire foarte foarte bună (review aici). Îl întind bine de tot și peste, vin cu Touche Eclat. Peste toate acestea, vin și fixez cu pudra Ben Nye care are o textură foarte fină, perfectă pentru zona de sub ochi. Dacă am stadiul 2 de cearcăne, aplic întâi anticearcănul Clinique Airbrush care acoperire ceva mai mică (review aici) și apoi peste, vin cu Touche Eclat și iar cu pudra Ben Nye. Pentru zilele în care cearcănele mele nu se află în stare agravantă, este de ajuns să aplic iluminatorul YSL și puțină pudră și sunt gata de drum.

În afară de zona de sub ochi, mai aplic iluminatorul YSL și în zona T a feței, pentru un plus de luminozitate: centrul frunții, nas și comisurile nasului, deasupra buzei superioare și în bărbie. Asta când am chef de machiaje elaborate. Dar de obicei, cam am 😀 

Produsul are o textură foarte fluidă și este foarte ușor de folosit/întins. Este atât de ușor că nici nu se simte pe față și nu simt deloc că-mi încarcă tenul. De asemenea, conține pigmenți ce captează lumina și oferă luminozitate și chiar face asta. Văd o diferență între zilele când îl folosesc și zilele când n-o fac. 

Un alt aspect care sunt convinsă că interesează pe multe dintre voi – cel puțin pentru mine face diferența între un produs bun și unul mai puțin bun – este rezistența și dacă se strânge între riduri. La primul punct, nu pot spune că stă excepțional. Dacă ai o zi lungă, este nevoie de reaplicare după vreo 5-6 ore. Avantajul produsului este că fiind atât de light, se poate reaplica fără probleme fără să creeze un aspect încărcat. De strâns între riduri, nu se strânge. Însă eu ÎNTOTDEAUNA aplic peste crema de ochi, puțin, dar puțin de tot Too Faced Shadow Insurance. Cât îmi mai rămâne pe deget după ce îl aplic pe pleoape. Și bineînțeles, după ce am terminat, întotdeauna aplic pudră pentru fixare. Cred că este foarte important ca pudra care se aplică sub ochi să fie foarte foarte fină, de preferință pulbere. Chiar face diferența! 

Vă las mai jos o poză ca să-i vedeți puterea de acoperire: în jumătatea inferioară nu am aplicat nimic, iar în cea superioară am aplicat YSL Touche Eclat. 

Pe coșuri nu l-am testat, recunosc. Pentru mine e de ajuns fondul de ten. Nu folosesc decât foarte rar corector pentru coșuri și doar atunci când sunt grave de tot. Iar pentru asta prefer un alt produs. 

Singurul lucru negativ pe care-l găsesc pentru YSL Touche Eclat este prețul, undeva în jurul a 180 lei, din câte îmi aduc aminte. Sunt convinsă că există pe piață produse la fel de bune, dacă nu și mai bune, la un preț mult mai accesibil. Umblă vorba că Maybelline Dream Lumi Touch ar fi unul dintre ele. Dar dacă aveți chef să vă răsfățați, merită să-i dați o șansă acestui produs. Eu totuși nu cred că l-aș cumpăra din nou, pentru că nu simt c-ar fi un produs fără de care să nu pot trăi. 

CALIFICATIV: 4,5/5

L-a mai încercat cineva? Ce iluminator pentru zona de sub ochi folosiți?

Share This Post

You Might Also Like

Back to top