X

inscrie-te la newsletter

#VisitRhein

August 24, 2015 in lifestyle / locuri

Astăzi vreau să vă povestesc despre un loc tare frumos în care-am fost săptămâna trecută și care, cred eu, că merită vizitat: Pensiunea Rhein din Azuga. Am plecat joi dimineață și vineri după-amiază ne-am întors. Mi-a plăcut la nebunie atât locul, cât și gășcuța cu care-am fost, chiar dacă nu am voie să consum alcoolice, la naiba!

Pivnițele Rhein reprezintă cea mai veche cramă din România, construită în 1892, unde se produce cel mai vechi vin spumant – Rhein Extra este cea mai veche marcă de spumant din România. Chiar dacă nu am voie alcool, am gustat și eu din acest vin și, deși nu sunt o mare iubitoare de vinoase, mi-a plăcut mult de tot. Am făcut turul cramei și ni s-a povestit despre metoda de fabricare a spumantului (practic, șampanie).

rhein azuga

rhein azuga

rhein azuga

rhein azuga

rhein azuga

rhein azuga

Peste noapte am rămas la Pensiunea Rhein care se află în același complex și cred că este cel mai frumos loc în care am stat vreodată la munte. Se află aproape de pârtia Sorica (Azuga) și are 16 camere foarte drăguț amenajate. Fiecare cameră este denumită după nume de soiuri de struguri – noi am stat în Semillon (până și câinii purtau nume tot de soiuri de struguri). Peisajul este absolut fenomenal atât din camere, cât și din curte, unde am petrecut cam tot timpul la un pahar. Am făcut și un pic de sport – noi, fetele, am jucat badminton și băieții au băgat un baschet.

pinot

A photo posted by Andreea Adam (@abeautytale) on

rhein azuga

rhein azuga  

A photo posted by Andreea Adam (@abeautytale) on

Înainte de cină, s-a întâmplat și un concurs de preparare de cocktail-uri, la care evident că nu am participat că aș fi otrăvit probabil pe toată lumea :)) Chiar dacă seara s-a lăsat super-răcoare, ca să nu zic ger, am avut noroc că ne-au fost puse la dispoziție de către oamenii de acolo niște geci super groase, care au făcut seara mai frumoasă, haha.

rhein azuga

rhein azugarhein azugarhein azuga

Și seara s-a încheiat cu mult alcool și veselie!

rhein azugarhein azuga

Dacă vă doriți un week-end relaxant, la poalele muntelui, la aer curat, dar și să învățați lucruri noi despre vin și să-l și degustați, vă recomand Rhein din Azuga. Mie mi-a plăcut la nebunie! Îi mulțumesc lui Alex, care mi-a dat o parte dintre aceste minunate fotografii. Practic fotografiile frumoase sunt făcute de el, alea nașpa sunt făcute de mine :))

Share This Post

You Might Also Like

Back to top