X

inscrie-te la newsletter

Tratamentul cu keratină – experiența mea

June 21, 2018 in beauty / cosmetice

Părul meu a trecut anul trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. Din cauză că începusem să mă vopsesc acasă și am greșit formula de nenumărate ori (am pus oxidant de 12%, în loc de 6%), mi-am distrus părul. Așa că m-am văzut pusă în situația să ajung (din nou!) la cea care mă salvează de fiecare dată în urma experimentelor mele nereușite, Liza Pintileasa.

Merg la Liza de mulți ani. Pentru mine, nimeni nu o egalează când vine vorba de culoare și tunsoare. Prima dată am ajuns la ea pentru că voiam să scap de brunetul din păr, fără să apelez la metode extreme care să-mi distrugă părul, mai ales că pe atunci îl aveam lung până în talie. Nu mă mai fac brunetă în viața mea și zece vieți de acum încolo! Am scăpat foarte greu de negreala din păr, dar rezultatul a meritat efortul.

Cu cât înaintăm în vârstă, stiliștii recomandă să deschidem nuanța părului. Ma rog, nu e o regulă, dar în general, o nuanță închisă înăsprește trăsăturile și îmbătrânește și eu deja vedeam asta în cazul meu. Așa că după ce am scăpat de brunet, am stat o perioadă șatenă.

Another me🙈 #tbt #throwback #brunette #alongtimeago #nevergoingback

A post shared by Andreea Adam (@andreea.alina.adam) on

Dar, mi-am dorit ca în sfârșit să mă fac culoarea la care visam dintotdeauna și pe care o simțeam cea mai potrivită pentru mine: arămiu. Cei de la Keune au fost cei care au făcut marea schimbare și nu am fost în viața mea mai încântată de nuanța părului meu. Simțeam că efectiv face parte din mine și mă reprezintă 100%. O bună perioadă de timp, m-am vopsit în continuare la Keune și am tot experimentat cu nuanțele de cupru/arămiu, dar apoi am ajuns din nou la Liza. Mereu mă întorc la ea! Și după asta, am început să mă fac acasă. Și aici s-a stricat toată treaba.

Soooo obsessed with my new hair colour 😍😍😍 #redhair #redhead #haircolour #nofilter

A post shared by Andreea Adam (@andreea.alina.adam) on

Treceau lunile una după alta și eu nu înțelegeam de ce părul meu arată ca paiele, deși aveam foarte mare grijă de el și foloseam o grămadă de uleiuri și tratamente care mai de care. Vopseaua nu mai prindea pe lungimea părului, pentru că era atât de deteriorat, încât nu se mai pigmenta. Deci, nici culoarea nu era deloc grozavă. Și m-am văzut din nou pusă în situația să apelez la salvatoarea mea, Liza. Și-a pus mâinile în cap când a văzut în ce hal îmi era părul și am decis de comun acord să-l tundem scurt și să aplicăm un tratament cu keratină. Tunsul a mers șnur, mâinile Lizei sunt magice. La partea cu keratina a fost însă mai dificil. Am făcut un clip pe tema asta imediat după ce m-am tuns. Așa că dacă încă nu l-ați văzut, îl găsiți aici. Ca să vedeți și cam în ce hal era părul meu înainte.

Liza are la salon două tipuri de tratamente cu keratină: unul mai slab și unul mai puternic, iar eu l-am făcut pe cel de-al doilea (de la Ihair). Două fete au muncit la părul meu câteva ore bune, pentru că procesul de aplicare al keratinei este foarte minuțios. Iar mirosul este…vai! Am stat cu măști chirurgicale pe față, am ieșit în fața salonului să facem procedura și tot îmi curgeau lacrimi șiroaie. Un miros atât de înțepător că mi-a fost teamă că nu o să rezist până la final. Mă usturau ochii și gătul ca la balamuc. Însă, Liza m-a asigurat că rezultatul merită. Ceea ce s-a și întâmplat.

Keratina este o substanță naturală reparatorie care se găsește în aproximativ 88% din părul nostru. Penetrează firul de păr, reface daunele interne și îmbracă firul într-o peliculă protectoare. Tratamentul se activează cu ajutorul plăcii ceramice, se sigilează cheratina adânc în cuticule și se declanșează procesul de keratinizare, care menține hidratarea și inhibă efectele umidității, în timp ce netezește și consolidează firul din interior. În momentul când părul este tratat chimic, se rup niște legături în păr, devine casant și se rupe din cauza lipsei de keratină. Tratamentul umple practic acele goluri și astfel, părul devine elastic.

După tratamentul cu keratină, nu am avut voie să-l spăl, să-l prind și nici măcar să-l dau după ureche timp de 72 de ore. A fost greu, mai ales că era scurt și nu eram obișnuită cu el. În afară de asta, nu am mai avut voie să folosesc șampoane cu sulfați și, de atunci, am renunțat complet la ele. Nu sunt recomandate nici în cazul unui păr normal, mai ales dacă este tratat chimic și este uscat, cu tendință de rupere sau dacă scalpul este sensibil. Plus că am observat că în cazul meu, culoarea rezistă mult mai bine de când am renunțat cu totul la ele.

Dacă înainte de tratamentul cu keratină, părul meu avea o formă nedefinită – nici drept, nici ondulat, ceva între – cu care nu eram deloc mulțumită, mai ales că dimineața arăta de parcă mi-a explodat ceva în cap, după tratament, părul era perfect drept. Ceea ce din start a fost un mare plus pentru mine, pentru că nu trebuia să-mi mai bat capul prea mult cu coafarea lui. De asemenea, deși am firul de păr foarte subțire, după tratament, l-am simțit mult mai plin, mai elastic, mai mătăsos și nu se mai electriza.

Liza doing her magic ✂ #hairstyle #haircut #colour #redhair #redhead #thehappynow

A post shared by Andreea Adam (@andreea.alina.adam) on

Înainte ca Liza să-mi recomande tratamentul cu keratină, nu știam mare lucru despre asta. Dar pentru că am 100% încredere în recomandările ei, nu m-am stresat. Abia după aia am citit și unele păreri contra. Din fericire, în afară de disconfortul pe care l-am simțit în timpul tratamentului, în cazul meu a fost o experiență extrem de pozitivă. Am făcut două astfel de tratamente și, de fiecare dată, rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător. Este practic cea mai bună chestie pe care am făcut-o pentru părul meu vreodată.

Deci, da, recomand 100% tratamentul cu keratină pentru că în cazul meu a funcționat. Bineînțeles asta a fost experiența mea și depinde foarte mult și de tipul de keratină și de cine o aplică, iar apoi de grija pe care o acordăm părului. Liza mereu îmi zice “de aia mă aflu eu în viața ta, să repar ce strici tu.”

Share This Post

You Might Also Like

Back to top