X

inscrie-te la newsletter

ThetaHealing – experiența mea

August 13, 2015 in random

În seara asta, am avut una dintre cele mai mișto experiențe pe care le-am avut în viața mea, dacă nu cumva chiar cea mai tare. Cred cu tărie că trebuie să ne îngrijim și de frumusețea interioară, nu numai de cea exterioară. Blogul meu se concentrează pe cea de-a doua dintre ele, dar sper că prin această postare să inspir cât mai multe persoane să facă o schimbare dacă se simt nefericite și să le inspir credința că orice în lumea asta se poate și că totul pornește din interiorul nostru: de la cum ne trăim viața, până la cum îi percepem pe ceilalți.

În seara asta, am aflat despre mine lucruri pe care le știam în adâncul sufletului meu, dar pe care mi-a fost frică să le descopăr și să le accept. Am aflat că nu mă iubesc și c-a venit momentul să fac asta. Am aflat că nu mă apreciez, am aflat că mi-am setat singură niște bariere despre care credeam că e imposibil să le rup, că mă judecam prea aspru. Și că aceste bariere mă țineau în loc, mă făceau nefericită.

Poate din aceste motive, am avut întotdeauna o atitudine de respingere a tot ceea ce înseamnă cunoaștere de sine și cunoaștere spirituală. M-am descoperit așa cum sunt eu cu adevărat și sunt pregătită să mă accept pentru ceea ce sunt și să îmbunătățesc ceea ce cred eu că trebuie îmbunătățit, pentru a mă bucura de viață și de tot ceea ce-mi oferă ea. Și să-mi ofer…

M-am confruntat adesea cu sentimente de vinovăție, ajungând până în punctul în care credeam că nu merit să-mi fie bine. Iar rezultatul a fost că nu mi-era bine. Proiectam toate suferințele și chinul meu interior asupra altora. Așa am ajuns de la un om foarte deschis, sociabil, prietenos, să fiu exact opusul. Mi-am construit măști, pe care acum sunt pregătită să le dau jos.

Probabil că unele veți crede că am înnebunit. Probabil că asta aș fi crezut și eu înainte, dacă aș fi citit aceste rânduri la altcineva. Dar pentru că acum știu că se poate și că secretul se află înăuntrul nostru, nu-mi doresc decât ca toți din jurul meu să simtă asta și să beneficieze și să se bucure de ceea ce simt eu acum.

ELIBERARE. Ăsta e primul cuvânt care-mi vine în cap atunci când mă gândesc la această experiență pe care am trăit-o în seara asta. M-am eliberat de toate barierele pe care singură le-am construit, am rupt toate lacătele sufletului meu și acum sunt pregătită să trăiesc. Simt că am renăscut. Sunt alt om, acel om care am fost mereu, dar pe care nu l-am lăsat să iasă din mine.

Mi-a folosit la ceva c-am ridicat toate aceste bariere? Nu! Doar m-am autosabotat constant. Poate credeți că exagerez când spun că eu niciodată nu sunt relaxată. Sau mai bine zis nu eram. Întotdeauna aveam în cap gânduri care nu-mi dădeau pace și care mă țineau blocată, întotdeauna mintea mea își găsea motive să nu se relaxeze și să nu lase nici spiritul și trupul să se relaxeze. Acum pot să spun că sunt în sfârșit relaxată! Că știu că tot ceea ce voi face de acum înainte va fi pentru mine, pentru a fi un om mai bun și pentru a trăi în împăcare și acceptare cu mine și cu cei din jur. Am plâns în hohote de fericire când am simțit acest lucru.

Probabil că vă întrebați, dacă ați avut răbdare să citiți până aici, care a fost experiența care m-a schimbat. Am aflat despre ThetaHealing de la prietena mea cea mai bună, acum ceva timp în urmă. Pentru că stăteam foarte prost cu sănătatea fizică, dar și psihicul era la pământ, m-a îndrumat să încerc. Am respins din prima această idee. Mi se părea o prostie, o aberație. Nu eram pregătită.

Recent, am început să caut explicații de ce îmi este atât de rău. Am început prin simple introspecții, care m-au făcut să descopăr lucruri despre mine, lucruri care nu mi-au plăcut. Și am simțit că sunt pregătită pentru o schimbare. Așa am ajuns la Doina Enache, omul care m-a ajutat să mă schimb și căreia îi sunt profund recunoscătoare. Acum a fost momentul meu, momentul pe care-l așteptam de atâta timp, dar pe care nu mi-am dat voie să-l trăiesc.

Este incredibil cum te poate transforma o discuție de doar două ore. Am avut senzația că a durat mult mai mult de atât. Când am ieșit de la Doina, am simțit că parcă mi-au crescut aripi. Am zâmbit tot drumul până acasă și toți oamenii mi se păreau frumoși. Încercam să le găsesc defecte și nu reușeam. Am intrat pe ușa casei și-am izbucnit în lacrimi. Lacrimi de fericire. Râdeam și plângeam în același timp. În acele momente, mi-am spus că trebuie să împărtășesc această experiență cu cât mai multă lume. Mi-am dorit ca toți oamenii din lumea asta să înțeleagă că se poate și că secretul se află chiar înăuntrul lor.

Probabil unele vă gândiți că am luat-o razna. Nu-mi pasă. Sentimentele pe care le trăiesc acum merită. Nu o să mă mai judec și învinovățesc, o să ma accept și-o să mă iubesc exact așa cum sunt. Iar atunci când o să mă abandonez, voi reveni să citesc postarea asta și să-mi readuc aminte că doar în mâinile mele stă fericirea mea. De mine depinde să-mi trăiesc viața frumos și de nimeni altcineva. Tot ceea ce se întâmplă în jurul meu e răspuns la ceea ce fac și ce simt eu. Am acceptat și m-am iertat pentru tot, nu regret nimic, pentru că toate astea m-au adus în punctul în care mă aflu astăzi. Poate trebuia să trăiesc toate experiențele astea, ca să ajung să simt ce simt astăzi.

Oamenii sunt buni. Toți suntem buni și să nu lăsați pe nimeni să vă spună altceva. Iertarea se află în voi și este cu adevărat eliberatoare. Nu mi-e rușine să recunosc că am avut multe momente, în ultimul timp destul de dese, în care mi-aș fi dorit s-o iau de la capăt sau să se termine viața asta și să încep alta de la zero. Asta simt că fac acum. O iau de la capăt. Știu că voi mai avea de lucru cu mine, dar sămânța a fost sădită.

TethaHealing

Și ca să nu vă las în ceață, să vă povestesc puțin despre Doina Enache și ce înseamnă ThetaHealing. Doina este fondator și Holistic Development Coach la Upperself și, recent, a obținut certificarea de practician ThetaHealing. Începând cu luna iulie, în cadrul Upperself oferă și servicii ThetaHealing.

ThetaHealing este o practică alternativă de vindecare ce combină cunoștințe moderne din psihologie, fizică cuantică și biologie moleculară cu tehnici spirituale antice. Dezvoltată de Vianna Stibal, un medic naturopat care și-a vindecat cancerul de oase prin această terapie în 1995, practica își sporește legitimitatea în spațiul medical prin eforturile Asociației Medicale Japoneze de ThetaHealing. În prezent, această terapie este practicată în mod oficial în cadrul a două spitale și o clinică din Japonia, fiind folosită, totodată, ca metodă complementară de tratament de către numeroși medici din această țară.

Cum funcționează ThetaHealing?

Cercetări recente din domeniul geneticii au relevat faptul că AND-ul uman stochează experiențe, sentimente, fobii și credințe dobândite pe parcursul vieții sau chiar moștenite de la predecesorii noștri. În cazul în care acestea sunt negative, blochează sistemul uman la nivel fizic, emoțional și mental. Informația înregistrată la nivel de ADN este comunicată permanent către celulele corpului, creând sau transformând, în cazul unor modificări, corpul și realitatea concretă a individului.

Practica ThetaHealing permite accesarea, eliberarea și modificarea informațiilor sau emoțiilor stocate la nivel de ADN, prin coborârea frecvențelor creierului la nivelul undelor theta, pe care acesta le emite în mod natural în timpul somnului. Informația care poate fi accesată și modificată din această stare, comparabilă cu o meditație profundă, variază de la afecțiuni fizice înscrise în codul nostru genetic până la experiențe și convingeri acumulate din timpul copilăriei sau vieții de adult, convingeri sau talente ancestrale, traume și chiar deficiențe cauzate de poluarea mediului sau de spațiul în care trăim.

Ce lucruri se pot obține prin ThetaHealing?

ThetaHealing permite identificarea  blocajelor profunde, tiparelor emoționale și a credințelor limitative stocate la nivel de subconștient. Acestea sunt apoi reprogramate pentru a reechilibra viața și realitatea unei persoane. Beneficiile resimțite în urma unei astfel de terapii pot consta în ameliorarea sau vindecarea unor afecțiuni generate de unele convingeri limitative, eliberarea de credințe limitative, resentimente, atașamente, dependențe, cât și îmbunătățirea relației cu sine și cu cei din jur, îndeplinirea cu ușurință a obiectivelor și, în ansamblu, un nivel sporit de armonie și împlinire.

Sper că această postare va ajuta pe cineva și știu că fiecare o va percepe în mod diferit…fiecare va înțelege ce vrea și ce poate. Credeți în voi, acceptați-vă, iubiți-vă și lucrurile bune vor veni cu siguranță 🙂

Share This Post

You Might Also Like

Back to top