X

inscrie-te la newsletter

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

June 20, 2017 in beauty / cosmetice

A venit vremea să vă spun două vorbe despre produsul meu preferat de la The Ordinary – Alpha Arbutin 2% + HA. După cum probabil știți deja, am devenit mare fană a acestui brand și o bună parte din rutina mea de îngrijire a tenului este formată din produse TO. Chiar săptămâna trecută, am aterizat iar la Farmacia Tei, de unde mi-am cumpărat trei produse pe care nu le-am mai folosit până acum și am cumpărat din nou Alpha Arbutin 2% + HA. Cel pe care-l folosesc acum mai are doar câteva picături și devine astfel primul produs TO pe care-l termin.

The Ordinary

Alfa arbutina este un ingredient foarte popular pe piața asiatică, prezent în mai toate produsele de albire ale tenului. Alfa arbutina este un inhibitor de melanină și ajută la tratarea petelor solare. Nu doar că ajută la deschiderea acestora, dar le împiedică să devină din ce în ce mai închise. De asemenea, este un ingredient folositor și pentru pielea cu roșeață și ajută și în cazul urmelor rămase după acnee. Pe scurt, tratează hiperpigmentarea pielii.

Alfa arbutina este considerată o alternativă la hidrochinonă, considerat cel mai eficient ingredient în tratarea petelor solare. Eu am folosit acum câțiva ani un produs ce conținea hidrochinonă, însă nu am văzut prea mare lucru, așa că m-am gândit să încerc și alfa arbutina.

Folosesc The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA de la începutul lunii mai, zilnic, atât dimineața, cât și seara. Nu-l folosesc niciodată singur, ci în combinație cu alte produse. Are consistență de gel, destul de lichid și aplic trei picături pe toată fața. Îmi place mult textura lui și faptul că se absoarbe repede. Pielea rămâne lipicioasă imediat după aplicare, așa că aștept câteva minute până la aplicarea următorului produs, ca să evit acele scame care se formează uneori când folosim mai multe straturi de produse.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

Uneori, îmi place să-l aplic pe tenul umed, după ce am aplicat apă de trandafiri sau apă termală și se absoarbe mult mai bine. Oricum este recomandat ca produsele ce conțin acid hialuronic să fie aplicate astfel. Însă, nu pot să fac de fiecare dată asta, pentru că de multe ori alfa arbutina nu este primul pas în rutina mea de îngrijire.

Așa cum spuneam, folosesc The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA de la începutul lui mai, așa că este un pic cam devreme să văd rezultate spectaculoase în ceea ce privește petele solare. Genul ăsta de produs trebuie folosit constant o perioadă îndelungată, pentru a vedea rezultate notabile. În cazul unora, abia după trei luni acestea au început să apară.

În cazul meu, primul aspect pe care l-am observat destul de repede a fost uniformizarea texturii pielii. Deși nu mă așteptam la asta. Cred că nu am avut în viața mea tenul mai fin ca de când folosesc acest produs. Dimineața și seara când mă spăl pe față, degetele alunecă pur și simplu.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

În ceea ce privește petele solare, că de aia l-am luat, am observat că acestea au început ușor-ușor să se deschidă la culoare. Diferența e într-adevăr foarte mică, însă am observat-o la petele ceva mai vechi și mai închise la culoare, care de obicei se deschid cel mai greu. Chiar dacă deocamdată rezultatele nu sunt foarte vizibile din acest punct de vedere, eu le văd pentru că stau și le analizez de câteva ori pe săptămână. Așa că așteptările mele pentru viitor sunt mari, tocmai din acest motiv mi-am și cumpărat a doua sticluță. Vă țin la curent dacă apar schimbări. Și urmăriți-mă pe Instagram stories, pentru că postez acolo destul de des produsele pentru îngrijirea tenului pe care le folosesc în ziua respectivă.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA poate fi cumpărată de la Farmacia Tei și costă 40,50 lei pentru 30 de mililitri.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top