X

inscrie-te la newsletter

Șampon uscat Batiste vs. Elseve Argilă Extraordinară

April 25, 2017 in beauty / cosmetice

Dacă mă urmăriți cu regularitate, probabil nu mai e niciun secret că șamponul uscat reprezintă un produs de bază în rutina mea de îngrijire a părului. Folosesc șampoane uscate de cel puțin cinci ani de zile, iar Batiste Clean & Classic Original a fost până acum preferatul meu, chiar dacă am fost mereu convinsă că se găsesc pe piață alternative mai bune.

Recent, L’Oreal Paris a lansat o nouă gamă de produse destinate părului gras – Elseve Argilă Extraordinară. Gama conține patru produse: o mască ce se folosește înainte de șamponare, șampon, balsam de păr și șampon uscat. Dintre toate, șamponul uscat mi-a atras cel mai mult atenția și într-unul dintre clipurile mele v-am cerut părerea despre el, în cazul în care l-ați folosit. Părerile au fost destul de împărțite și m-am decis să-l cumpăr și eu să văd care-i treaba cu el, mai ales că tocmai ce terminasem șamponul uscat pe care-l foloseam la momentul respectiv.

Șamponul uscat Elseve Argilă Extraordinară este ambalat sub formă de spray, la fel ca și cel de la Batiste. Am folosit în trecut și șampoane uscate care nu aveau pulverizator (Lush e primul care-mi vine în minte) și mi s-au părut extrem de greu de folosit.

Elseve Argilă ExtraordinarăDacă folosiți șampoane uscate, probabil că nu mai e niciun secret că majoritatea dintre ele lasă pudra aia albă nesuferită, care uneori este destul de dificil de camuflat. Elseve nu face excepție, însă mi se pare că pudra acestuia este mult mai fină și mai puțin vizibilă decât cea lăsată de Batiste. Pe acesta din urmă îl foloseam seara înainte de culcare, pentru ca să aibă timp peste noapte să absoarbă sebumul și dimineața pudra să nu mai fie foarte vizibilă. Însă, cu Elseve situația stă altfel și pot să-l folosesc direct dimineața sau pe parcursul zilei. Cum îl folosesc? Îmi despart părul în mici cărări și apoi aplic șamponul uscat. Masez ușor scalpul și apoi periez părul. La final, pudra este aproape invizibilă.

Mirosul este un alt aspect care-mi place super-mult la Elseve Argilă Extraordinară. De fiecare dată când îl folosesc, părul îmi miroase a curat, de parcă abia l-aș fi spălat. Iar mirosul se menține în păr destul de mult. Cu Batiste (eu l-am folosit cel mai mult pe cel clasic), simțeam că după aplicare, părul nu are tocmai un miros plăcut, ci din contră. Și deși am încercat și alte variante ceva mai parfumate, rezultatul mi s-a părut fix același.

Batiste

Singurul lucru la care Batiste mi se pare că iese pe plus este faptul că oferă volum și textură părului, ceea ce Elseve Argilă Extraordinară nu face decât într-o foarte mică măsură. De asemenea, șamponul Batiste are 200 de mililitri, iar Elseve are 150.  Însă, datorită aspectelor pe care vi le-am spus mai sus și pentru faptul că părul este mult mai ușor de pieptănat și manevrat, îmi place mult mai mult șamponul uscat Elseve și nu pot decât să mă bucur că v-am ascultat sfatul si l-am cumpărat. Evident că niciunul dintre ele nu înlocuiește șamponarea clasică, dar prelungește timpul între spălări.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top