X

inscrie-te la newsletter

Rutina zilnică de îngrijire a tenului primăvară/vară DIMINEAȚA

April 2, 2015 in beauty / cosmetice

În fiecare an, atunci când vine primăvara, îmi schimb rutina de îngrijire a tenului pentru a se potrivi anotimpului. De obicei, nu schimb foarte multe produse, dar de data aceasta le-am înlocuit aproape în totalitate pe cele pe care le foloseam în iarnă.

Înainte de-a vă povesti despre pașii pe care-i urmez și produsele pe care le folosesc, o să vă spun câteva cuvinte despre tenul meu. În acest moment tenul meu este mixt: zona T cu o ușoară tedință de îngrășare, care sunt convinsă că se va accentua la vară, iar restul feței este normală, cu ușoară tendință de deshidratare. Nu am acnee,dar am câteva puncte negre pe nas.

De asemenea, principala problemă cu care se confruntă tenul meu sunt petele solare pe ambii obraji și una pe frunte. Așa că rutina mea zilnică a fost construită să acopere câteva arii: hidratare, exfoliere și tratemente contra punctelor negre și contra petelor solare și, evident, anti-îmbătrânire.

Primul pas pe care-l fac dimineața este curățarea tenului. Pentru asta folosesc gelul spumant purifiant Gerovital H3 Derma+, în combinație cu burețelul konjac de la EcoTools.  Mai am un pic și termin gelul și-l voi înlocui cu unul de la Balea, care rămâne de văzut dacă e la fel de bun sau nu. Review la gelul de curățare Gerovital puteți citi aici.

DSC_7640_1

După curățare, aplic o loțiune tonică, iar momentan o folosesc pe cea de la Derma E – Soothing Toner. Sunt mulțumită de ea: nu usucă tenul și are multe ingrediente bune pentru piele.

DSC_7611_1

Apoi aplic crema de ochi și aici alternez două, în funcție de cum se simte tenul meu. Dacă zona ochilor este foarte deshidratată, folosesc Revitalift Laser Renew de la L’Oreal, iar dacă este normală, folosesc serumul Luminous Eye Serum de la Andalou Naturals. 

DSC_7636_1Ultimul pas este aplicarea cremei cu factor de protecție solară. Și dacă pe tot parcursul iernii am folosit o cremă cu FPS 30, acum am trecut la 50, așa cum fac în fiecare an. Momentan folosesc crema Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF50 with Antioxidants de la Paula’s Choice. Și pentru că această cremă, în afară de factorul de protecție, are în compoziție și ingrediente benefice pielii, de cele mai multe ori este singura cremă de față pe care o aplic dimineața. Nu există zi a anului în care să nu aplic o cremă cu factor de protecție solară!

DSC_7630_1

Există însă și acele zile în care am tenul foarte deshidratat și atunci simt nevoia să aplic un serum, înainte de-a aplica această cremă cu factor de protecție solară. În acele zile, folosesc Skin Balancing Super Antioxidant Concentrate Serum with Retinol de la Paula’s Choice, despre care am scris aici.

DSC_7625_1

După ce am terminat cu întreaga rutină e îngrijire a tenului, încep să mă machiez. Întotdeauna încep cu machiajul ochilor, astfel încât crema de față să aibă timp să pătrundă în piele.

Săptămâna viitoare o să vă povestesc despre rutina de seară, care este ceva mai complicată și care cuprinde și câteva tratamente.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top