X

inscrie-te la newsletter

Rutina de îngrijire a părului

September 5, 2018 in beauty / cosmetice

De când m-am tuns scurt, am cea mai simplă rutină de îngrijire a părului din ultimii…mulți ani. Chiar dacă între timp părul a crescut, am încercat să nu schimb acest aspect, mai ales că înainte îmi lua o seară întreagă să mă spăl pe cap cu tot ce presupunea asta. Dacă înainte foloseam o mie de măști, uleiuri care mai de care și tot felul de balsamuri, acum rutina mea se reduce la doar patru produse.

Pentru că de-a lungul timpului s-a dovedit că părul meu se înțelege foarte bine cu produsele cu cocos, în prezent folosesc un șampon hidratant de la Natural World și un balsam de la Inecto Naturals, ambele cu extract natural de cocos. Și da, teoria mea s-a adeverit din nou și părul meu iubește aceste două produse.

Mască de păr folosesc doar o dată la câteva săptămâni și e suficient; înainte foloseam la aproape fiecare spălare. Masca preferată în acest moment este Ikoo Infusions Thermal Treatment Wrap și o cumpăr din DM Markt. Nu am mai folosit niciodată până acum genul ăsta de mască și de fiecare dată când o fac, mă simt ca la salon.

ikoo

Masca nu este ambalată la tub sau la borcan, ci se află în interiorul unui prosop termal, care se înfășoară pe cap. Pe instrucțiuni scrie că se lasă să acționeze 15-20 de minute, însă eu am lăsat-o și 30 de minute. La câteva minute de la aplicare, masca începe să se încălzească, însă nu este deloc o senzație inconfortabilă, ci din contră.

Acum ceva vreme, când aveam probleme mari cu sănătatea părului, Liza mi-a recomandat să-mi aplic o mască și apoi să-mi înfășor părul cu un prosop cald, pentru că astfel produsul pătrunde mult mai bine în interiorul firului de păr. Nu am făcut niciodată asta, pentru că nu m-a dus capul cum aș putea să încălzesc prosopul. Așa că soluția a apărut în momentul în care am descoperit aceste prosoape termale de la Ikoo.

În afară de faptul că-mi place cât de hidratat și ușor manevrabil îmi lasă părul, îmi place la nebunie și mirosul, ca de spa. Când vine vorba de produse pentru îngrijirea părului, și mirosul are pentru mine un rol foarte important, mai ales dacă se menține în păr după clătire.

ikoo

Ultimul pas în rutina mea este folosirea unui ulei de păr, pe care-l aplic pe părul umed înainte de a-l coafa. M-am reîntors la Moroccanoil, unul dintre cele mai bune pe care le-am folosit până acum. Netezește părul, îl hidratează, îi oferă strălucire și se piaptănă și se coafează mult mai ușor.

Ca și planuri de viitor în ceea ce privește podoaba capilară, intenționez să mai fac un tratament cu keratină, care a schimbat totul pentru mine și să-mi mențin o lungime medie a părului, că mi-am dat seama că părul lung este o prea mare bătaie de cap pentru mine.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top