X

inscrie-te la newsletter

Review *scrub St. Ives*

January 27, 2013 in beauty / cosmetice

A venit în sfârșit timpul să vă povestesc despre scrub-ul meu de față preferat în acest moment.

Dacă atunci când vine vorba de scrub-urile de corp, le prefer fără îndoiala pe cele de la Sabon, atunci când vine vorba de față, scrub-ul ST. IVES este cu siguranță preferatul meu! 

Pentru început vreau să vă spun c-am văzut zeci de review-uri la acest produs, absolut toate pozitive, lucru care m-a și convins că trebuie să-l încerc. Așa c-am rugat-o pe prietena mea cea mai bună să mi-l aducă din Marea Britanie. L-a cumpărat din Boots la prețul de 2,86 lire pentru 150 ml de produs. Întrucât St. Ives are mai multe variante de scrub, mi-a fost destul de greu să mă hotărăsc pe care să-l încerc, in final oprindu-mă la Invigorating Apricot. Alte variante disponibile – cel puțin cele pe care le-am văzut pe site-ul Boots – sunt: Timeless Skin Daily Microdermabrasion, Elements Olive, Gentle Apricot, Elements Warming și Blemish Fighting. În final am ales varianta Invigorating întrucât la acesta am văzut cele mai multe review-uri pozitive.

Așadar, St. Ives Invigorating Apricot vine ambalat într-un tub de 150 ml, cu capac, foarte usor de manevrat. Are o consistență foarte groasă, asa cum puteți observa și din pozele de mai jos.

Particulele exfoliante pe care le conține sunt destul de multe și dure și din acest motiv evit să-l folosesc mai mult de o dată pe săptămână, rar de două ori, atunci când simt ca tenul meu are nevoie disperată. Îl întind atât pe față cât și pe gât, masez cam un minut, iar apoi îl șterg cu un burețel înmuiat în apă călduță, ca mai apoi să clătesc bine. Acest ritual îl fac întotdeauna după ce fac duș, întrucât atunci sunt porii deschiși și am senzația că-și face treaba mai bine. Plus că după ce-l șterg de pe față, întotdeauna aplic o mască hidratantă și deja știți care e preferata mea. 

Felul în care-mi lasă tenul mă face să iubesc acest exfoliant. Tenul este moale, fin, strălucitor și parcă vibrează de sănătate. Fondul de ten se întinde minunat de fiecare dată după ce folosesc acest produs, acesta fiind și motivul că de obicei îl folosesc cu o seară înainte de-a avea un eveniment/întâlnire importantă. Nu-mi irită tenul, așa cum am mai pățit cu alte exfoliante, mă scapă de portiunile de piele uscate…îmi ofera absolut tot ce am nevoie!

Pentru că sunt cârcotașa șefă, nu se putea să nu existe un aspect care să-mi displacă. Și aici mă refer la mirosul lui. Vai, cât am urât mirosul lui până m-am obișnuit cu el! Mie una mi se pare că miroase a leuștean sau ceva de genul. Acum nu mă mai deranjează la fel de tare, însă uneori îmi mai trece prin cap că puteau să-i facă și ei un miros mai plăcut. 

Ingrediente

Am avut o perioadă când imi intrase mie în cap că exfoliantele mecanice nu sunt bune pentru ten întrucât există riscul de spargere a capilarelor (de la Lisa Eldridge citire). Așa că o lunga perioadă de timp am renunțat la folosirea lor și propovăduiam pe unde puteam că nu sunt bune. O iubesc de nu mai pot pe Lisa, însă la faza asta nu sunt de acord cu ea. În perioada în care am renunțat la scrub-uri, s-a văzut clar o diferență in rău. Cu atât mai mult cu cât foloseam exfoliante chimice care, după cum probabil știți, au darul de-a-ți usca pielea și de-a lăsa prăpăd în urma lor și aici mă refer la acele bucăți de piele inestetice și atârnânde (nu cred că există cuvântul ăsta). Așadar, m-am reîntors cu drag la folosirea exfoliantelor mecanice și cred că dacă ești atentă la aplicarea lor și nu freci până ți se oprește sângele în degete, acestea pot avea un rezultat miraculos.

Ca și concluzie, voi recumpăra acest produs. Nu știu dacă aceeași variantă sau voi încerca alta, dar o să mă mai învârt pe net să văd ce păreri mai găsesc. Și nu, nu cred în exfoliantele făcute în casă și mi-e și lene să le prepar. 

CALIFICATIV: 5/5

Pentru cele care vă doriți sau vă doreați să încercați acest produs și credeați că nu aveți posibilitatea să-l cumpărați de la noi, iată și o veste bună: îl puteți achiziționa de pe site-ul cosmeticepenet, la prețul de 22 lei. Eu am cumpărat de la ei un șampon John Frieda și n-am avut probleme. 

L-a mai încercat cineva? Sau vă tentează? 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top