X

inscrie-te la newsletter

Review *Rimmel Wake me up*

February 3, 2013 in beauty / makeup

Întrucât în ultimul timp am strâns incredibil de multe fonduri de ten și BB cream-uri, pur și simplu nu mă puteam hotărî pe care dintre ele să-l încerc prima dată și căruia să-i fac review.

Așa că la un moment dat v-am rugat să votați pe pagina mea de facebook cu care ați vrea să încep. Și pentru că cele mai multe voturi le-a primit fondul de ten Wake me up de la RIMMEL, am să încep cu acesta. Norocul meu a fost că la momentul votării, acesta se afla deja în testări de aproximativ o săptămână și ceva, așa c-a ieșit la fix! 

Înainte de a-l cumpăra, am citit și văzut o groază de review-uri la acest fond de ten, marea majoritate pozitive, dar și destul de multe negative. Inițial l-am văzut la Tanya Burr care susținea sus și tare că este unul din fondurile ei preferate. Ea m-a și ajutat să iau decizia finală de a-l cumpăra. Așa că atunci când Julie a scris pe blogul ei că se află la ofertă în DM Markt la 24 de lei, am dat fuga în aceeași zi și l-am cumpărat. 

Încă de la început mi-a atras atenția ambalajul foarte elegant, după părerea mea: sticlă de 30 ml cu capac portocaliu. Pentru mine toate fondurile de ten ambalate în sticlă sunt elegante, deși cam greu de transportat dacă pleci la drum lung. Un alt lucru minunat, din punctul meu de vedere, este pompița cu care este prevăzut și care ajută mult la dozarea exactă a produsului. Eu folosesc pentru fată și gât cam o pompiță și jumătate. 

Acest fond de ten a fost conceput special pentru doamnele și domnișoarele care se confruntă cu un aspect tern al tenului, lucru cu care mă confrunt și eu în unele zile. Produsul are consistența unui lichid ceva mai gros și conține mici particule iluminatoare, menite să ofere luminozitate tenului. Dacă vă uitați atente în poza de mai jos, se pot observa aceste particule. 

În momentul în care fondul de ten este aplicat pe față, să nu vă imaginați că toată fața strălucește ca un glob disco, pentru că nu e cazul. Oferă într-adevăr o luminozitate foarte plăcută și fața pare proaspătă. Are o acoperire medie și este foarte ușor – nici nu-l simți pe față. 

Din păcate, este disponibil în doar șase nuanțe și poate fi destul de dificil să vă găsiți nuanța perfectă. După cum puteți vedea mai sus, nici eu nu mi-am găsit exact ce aveam nevoie și există o oarecare diferență între nuanța naturală a tenului meu și cea a fondului de ten – True Ivory. 

Să vă povestesc acum experiența mea cu acest fond de ten. Ca să n-o mai lungesc foarte mult cu aspecte tehnice, Rimmel Wake me up nu mi se potrivește. Înainte de a vă spune de ce, ar trebui să vă spun cum se prezintă tenul meu în acest moment. Deși de obicei iarna tenul meu este foarte deshidratat, în acest an acesta este mixt: nasul și bărbia au o ușoară tendință de îngrășare, iar în jurul nasului și gurii este foarte uscat. 

Ca o mică paranteză, vreau să vă spun că până la cei 32 de ani ai mei, tenul meu a trecut prin toate fazele posibile: a fost gras, uscat, mixt…tot ce se poate. Și vă spun cu mâna pe inimă, în special celora care vă plângeți de ten gras, că acest tip de ten mi se pare cel mai ușor de manevrat. Cred că dacă ai un fond de ten potrivit și o pudră bună, acesta poate fi ușor ținut sub control. Iar șervețelele absorbante sunt baza! Dar când ai ten mixt sau uscat este de-a dreptul horror. Mai ales când ai acele bucăți de piele care se exfoliază și care nu vor cu niciun chip să dispară…enervant de-a dreptul! Și-am închis paranteza.

Așa cum spuneam mai sus, în prezent tenul meu este mixt. Ceea ce-am observat la Rimmel Wake me up este că se agață de porțiunile de piele uscată și le scoate și mai tare în evidență. După câteva ore de la aplicare, tinde să se strângă în acele zone, oferind un aspect inestetic. De asemenea, nici pe porțiunile grase nu face față cu succes. La mai puțin de o oră de la aplicare, nasul îmi lucește ca un glob disco, deși am aplicat și pudră peste. Cred însă că dacă aveți un ten normal, acest fond de ten este perfect pentru voi pentru că într-adevăr oferă un aspect foarte fresh. 

Ca și moduri de aplicare, am încercat în toate felurile care-mi sunt la îndemână: cu diferite pensule, cu degetele și cu burețelul Beauty Blender. Am observat că cel mai bine se comportă atunci când îl întind cu burețelul. Se aplică cel mai uniform și parcă nici nu se mai agață așa grav de porțiunile de piele uscată. 

Ca și concluzie, mi-e clar că Rimmel Wake me up mie nu mi se potrivește și am și renunțat în a spera c-o să-l fac cumva să funționeze cu tipul meu de ten. O să i-l dau unei colege căreia sper să-i meargă mai bine cu el. 

CALIFICATIV: 2,5/5

Pentru că urmatorul fond de ten votat de voi este L’Oreal Lumi Mat, am început de câteva zile să-l testez pentru a-i putea face review cât mai repede, mai ales că este nou apărut pe piață și sunt convinsă că sunteți interesate de el. Până acum îmi place, chiar foarte mult! 

A mai încercat cineva Rimmel Wake me up? Vouă vi se potrivește?

Share This Post

You Might Also Like

Back to top