X

inscrie-te la newsletter

Review fond de ten L’Oreal Infallible

February 10, 2014 in beauty / makeup

 
L’Oreal a lansat recent fondul de ten Infallible, care promite rezistenţă de 24 de ore şi rezistenţă la transfer.
Fondul de ten este disponibil în nouă nuanţe (eu am nuanța 125 Natural Rose) şi are preţul recomandat de 69.99 lei. Eu îl folosesc de vreo două-trei săptămâni şi mai jos o să vă povestesc părerea mea despre el. 

Ambalajul este din sticlă şi vine dotat cu o pompiţă. Textura fondului de ten este lichidă, nu foarte fluidă însă. Eu folosesc cam două pompiţe la o aplicare. Am încercat mai multe metode de-a aplica acest produs, însă preferata mea este cea cu bureţelul Beauty Blender. De asemenea, am mai folosit pensula Everyday Minerals care este pe locul doi ca metodă de aplicare, apoi pensulele Expert Face Brush, Stippling Brush și Buffing Brush, toate de la Real Techniques. E ok aplicarea și cu acestea, dar cele mai bune rezultate clar le-am avut cu burețelul și cu pensula Everyday Minerals, aceasta din urmă semănând foarte foarte bine cu F80 de la Sigma.

Are o acoperire medie spre mare, iar finish-ul este unul mat. Nu încarcă tenul și nu arată ca o mască, mai ales dacă-l aplic cu burețelul. Ceea ce-am observat însă este că după câteva ore, zona T începe să lucească ușor, chiar dacă am folosit pudră sau nu (tenul meu este normal spre mixt). De obicei, nu aplic pudră atunci când folosesc un fond de ten cu acoperire mare, întrucât am senzaţia că îmi încarcă tenul. Pe mine una nu mă deranjează foarte tare când începe să lucească, pentru că oricum nu-mi plac fondurile de ten mate.

Aşa cum am observat de-a lungul timpului, foarte tare influenţează şi crema pe care o folosesc înainte de aplicarea fondului de ten şi, de asemenea, cât timp aştept până aceasta intră în piele. Foarte foarte tare! Şi-o să vă dau şi-un exemplu. Când mi-am cumpărat fondul de ten Nearly Naked de la Revlon, l-am urât primele dăţi când l-am folosit, trecându-l chiar la dezamăgiri. După ce-am schimbat însă crema pe care-o foloseam, care era mult prea grasă, părerea mi s-a schimbat radical, iar acest fond de ten a devenit unul dintre preferatele mele. Dimineaţa nu am timp să stau foarte mult până când crema intră bine în piele, aşa că e posibil şi ca acest lucru să influenţeze, apropo de faptul că după câteva ore zona T începe să lucească.

La un moment dat în luna ianuarie, am fost plecată la munte trei zile – fix weekendul ala în care-a nins de-a rupt. N-am avut deloc grijă de tenul meu, în afară de sfânta demachiere. Nu m-am dat deloc cu cremă, deşi am stat mult în ger, şi s-a văzut. Luni dimineaţa faţa mea era extrem extrem de uscată şi-aveam pe obraji şi la nas porţiuni întregi de piele descuamată. Ceea ce vreau de fapt să vă spun este ca în zilele următoare am folosit tot acest fond de ten. Am observat că aplicat cu bureţelul ud nu s-a agăţat de porţiunile uscate şi nu le-a scos în evidenţă. Dar, dacă am folosit pensula, s-a văzut imediat, bureţelul fiind oricum o modalitate mai delicată de aplicare a fondurilor de ten, în general.

Infallible se laudă cu o rezistenţă de 24 de ore. Nu ştiu dacă este chiar aşa, pentru că n-am ajuns chiar la performanţa asta, însă ceea ce vă pot spune este că pe tenul meu cel mai mult a rezistant în jur de 18 ore. Şi-a rezistat foarte bine şi fără să-l fixez cu pudră, fără să se strângă prin anumite locuri, cum am mai păţit cu alte fonduri de ten. În ceea ce priveşte rezistenţa la transfer, nu mi s-a părut a avea acest atribut: se ia pe telefon şi pe haine la fel ca majoritatea fondurilor de ten.

Ca o mică paranteză, încă de când am folosit prima dată Infallible, mi-a venit instant în cap comparaţia cu Collorstay de la Revlon (varianta pentru ten normal/uscat). Se aseamănă foarte foarte mult cu acesta şi ca putere de acoperire, şi ca finish şi ca rezistenţă, diferenţa fiind că Revlon Colorstay este ceva mai rezistent la transfer. 

Un alt atribut al acestui fond de ten este că are factor de protecție solară 18, dar cred că știți deja părerea mea despre fondurile de ten care conțin FPS. Dar mai spun o dată: pentru ca un produs cu FPS să funcționeze, este necesară o cantitate de cel puțin marimea unei monede de 50 de bani. Iar eu nu aplic în niciun caz atât de mult fond de ten odată, așa că întotdeauna folosesc o cremă cu FPS înainte.  
Mai jos o să vă las și o poză dintr-o postare anterioară, unde am aplicat pe față acest fond de ten. Poza nu este editată și este făcută fără blitz, în lumină naturală.

Ca şi concluzie, îmi place acest fond de ten, mai ales pentru această perioadă a anului. Nu ştiu de ce, dar în lunile mai friguroase prefer un fond de ten cu acoperire mai mare, dar de prin luna aprilie trec la un fond de ten ceva mai light. Dintre toate produsele de la L’Oreal folosite de mine până în prezent, acest fond de ten îmi place cel mai mult. L-a mai încercat cineva?

Share This Post

You Might Also Like

Back to top