X

inscrie-te la newsletter

Remediu pentru căderea părului – ceaiul de pelin

March 10, 2016 in beauty / cosmetice

Știu că multe persoane se confruntă cu căderea părului și sunt foarte stresate de acest aspect. Nu de puține ori am fost întrebată dacă știu vreun remediu, însă niciodată nu am putut oferi un răspuns clar, pentru că, din fericire, eu nu m-am mai confruntat cu această problemă de când eram prin liceu. Însă, acum vreo câteva luni, prietena mea cea mai bună mi-a povestit despre ce remediu folosește ea pentru căderea părului, remediu pe care l-a tot recomandat și la alte persoane, care s-au bucurat de eficacitatea lui.

Este vorba despre ceaiul de pelin (pelin alb – cel cu frunze verzi-argintii). Pelinul este o plantă cu multiple beneficii și crește în zonele mai aride. În luna august se recoltează și se lasă la uscat la umbră, în locuri aerisite. Bineînțeles că-l puteți cumpăra și gata uscat. pelin

Cum se folosește? Din frunzele și florile uscate, se prepară un decoct – apă fiartă în care se lasă câteva minute să infuzeze. Nu este necesară o cantitate foarte mare, ci maxim jumătate de cană. Cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în decoct, se tapotează scalpul, până este acoperită întreaga suprafață a acestuia. Nu se clătește! Dacă vă confruntați cu probleme majore de cădere a părului, puteți să preparați o cantitate mai mare și să vă clătiți tot părul cu el. De asemenea, nu se clătește după. Se folosește la fiecare spălare pe cap.

Eu nu am încercat această șmecherie, pentru că nu am avut probleme cu căderea părului. Însă, prietena mea cea mai bună și persoanele la care le-a mai recomandat acest remediu bagă mâna în foc pentru metoda asta. Sper să vă fie de folos!

 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top