X

inscrie-te la newsletter

Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer

June 28, 2018 in beauty / cosmetice

Au trecut deja mai bine de două luni de când am început să folosesc crema hidratantă Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer, lansată în acest an. Înainte foloseam tot o cremă de la Paula’s Choice – Clear Skin Hydrator, care era preferata mea de câțiva ani de zile și orice altceva aș fi folosit, tot la ea mă întorceam.

Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer mi-a atras atenția datorită formulei sale complexe, ce conține o multitudine de ingrediente benefice pielii. Ceramidele se găsesc deja în stratul superior al pielii și formează un strat protector, care previne pierderea moleculelor de apă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și din cauza expunerii la factorii de mediu (soare, poluare etc), pielea pierde ceramidele și, odată cu acest proces, și hidratarea și elasticitatea.

Paula's Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer

Un alt ingredient cheie este retinolul, cu care eu am avut rezultate remarcabile de-a lungul anilor. Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer conține o concentrație de 0,1%, ceea ce reprezintă o concentrație medie. Eu de obicei folosesc o concentrație de 1%, dar vara prefer să reduc cât mai mult produsele fotosensibilizante, pentru că tenul meu este deja foarte sensibil la soare și nu vreau să agravez situația.

Retinolul este cel mai cunoscut ingredient de tip cell-communicating, cu o grămadă de beneficii pentru piele, printre cele mai importante fiind îmbunătățirea aspectului ridurilor, uniformizarea texturii și îmbunătățirea elasticității pielii. Este un ingredient pretențios, pe care nu toată lumea îl tolerează, mai ales în concentrații mari. Tocmai din acest motiv, Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer poate fi un început dacă sunteți novice într-ale retinolului.

Crema conține trei tipuri de vitamina C, în concentrație de 7%, un alt ingredient pe care pielea mea îl iubește. Este un antioxidant puternic, mai ales în concentrații mai mari de 5% și îmbunătățește luminozitatea pielii, ajută la estomparea petelor solare și repară daunele cauzate de radicalii liberi.

Paula's Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer

În acest moment, Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer este cel mai complex produs hidratant din portofoliul Paula’s Choice. Eu îl folosesc seara și îl alternez cu un alt produs (puteți vizualiza clipul cu rutina mea de îngrijire a tenului să vedeți exact cum îl folosesc). Are o consistență mult mai ușoară, mai fluidă decât Clear Skin Hydrator și se aboarbe mai repede în piele. Deși este un produs anti-îmbătrânire destinat tuturor tipurilor de piele, s-ar putea să nu fie suficient pentru un ten uscat și să fie nevoie să aplicați peste un produs ceva mai emolient.

Puteți folosi Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer chiar dacă sunteți ceva mai tinerele, pentru că întotdeauna e mai bine să previi, decât să tratezi. Însă, mare mare atenție la aplicarea zilnică a unei creme cu factor de protecție solară. Chiar dacă în mod normal omiteți acest pas, odată ce începeți să folosiți produse cu ingrediente fotosensibilizante (retinol, vit.C, AHA), aplicarea zilnică a unei creme cu SPF este obligatorie.

Paula’s Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer are prețul de 289 lei, pentru 50 de mililitri. Dar dacă nu sunteți dispuse să investiți suma asta fără să știți dacă produsul vi se potrivește, puteți cumpăra mostre la prețul de 4 lei/bucată. Îl găsiți disponibil pe site-ul Paula’s Choice.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top