X

inscrie-te la newsletter

Paese Matte & Cover

October 28, 2016 in beauty / makeup

Nu am mai scris demult tare despre un fond de ten și dacă tot am încercat vreo câteva în ultima perioadă, cred că e cazul să vă și povestesc despre ele. Așa c-o să încep cu cel care-mi place cel mai mult în acest moment: Paese Matte & Cover. 

Paese Matte & Cover

Așadar, fondul de ten Paese Matte & Cover este destinat tenului gras sau mixt, însă funcționeză perfect și pentru un ten ceva mai uscat, așa cum îl am eu în această perioadă. Nu conține ulei și este un fond de ten pe bază de apă și siliconi. De asemenea, conține și câteva ingrediente benefice tenului, cum ar fi acid hialuronic și vitaminele A și C.

Paese Matte & Cover este dinsponibil în patru nuanțe: 200 Porcelain, 201 Warm Beige, 202 Natural și 203 Golden Beige. Eu am cea mai deschisă nuanță și se potrivește perfect tenului meu. Prețul acestui fond de ten este de 108 lei și-l găsiți pe site-ul Paese

Consistență și aplicare

Paese Matte & Cover este ambalat în tub de plastic și este destul de micuț, deși conține cantitatea obișnuită de 30 de mililitri. Asta-l face perfect pentru călătorii sau de purtat în geantă, dacă obișnuiți să faceți asta. Deși este un fond de ten cu efect de matifiere, are o consistență mai degrabă lichidă. După cum am mai spus de nenumărate ori, prefer ca fondurile de ten să fie cât mai lichide, întrucât se aplică mai ușor și nici nu se simt greoi pe ten.

Metoda mea preferată de aplicare a fondurilor de ten este, în general, cu ajutorul unui burețel Beauty Blender. Tocmai mi-am cumpărat unul nou și sunt tare încântată de el! Dacă nu ați folosit până acum un astfel de burețel, vă recomand din suflet să încercați. Chiar dacă nu este neapărat cel mai ieftin din lume, dacă aveți grijă de el, o să vă țină o grămadă. Ultimul pe care l-am avut m-a ținut aproape un an. Paese Matte & Cover se aplică mișto și cu pensula, dar clar Beauty Blender-ul este cea mai bună alegere în acest caz.

Paese Matte & Cover

Acoperire și textură

Așa cum spuneam, Paese Matte & Cover este destul de lichid, prin urmare textura lui este ușoară și nu se simte deloc greoi pe ten. Are o acoperire medie spre mare, însă nu-mi acoperă perfect marea mea problemă în această viață, petele solare, și trebuie să le acopăr cu un corector. Însă, sunt eu complexată de ele și din acest motiv, simt nevoia să le acopăr extra. Deși este un fond de ten matifiant și eu am tenul deshidratat în acest moment, nu scoate deloc în evidență porțiunile uscate, ceea ce este un mare plus pentru mine.

Rezistență

Paese Matte & Cover stă bine și la acest capitol, din fericire. Eu nu obișnuiesc să-l fixez cu pudră, deși am încercat și asta, și rezistența a fost aceeași – în jur de 8-10 ore. Însă, dacă aveți tenul foarte gras, cred că un praf de pudră nu strică. Singurul aspect care nu mă încântă neapărat la acest fond de ten este că după mai multe ore de purtare, se strânge la baza nasului. Nu este foarte vizibil, dar acest lucru se întâmplă. Așa cum am spus de multe ori, este însă foarte important ce produs (cremă, primer) aplicați sub el.

Dacă ar fi să fac o comparație, pentru că nu pot să evit acest lucru, Paese Matte & Cover îmi aduce aminte destul de mult de fondul meu de ten preferat, L’Oreal Infallible MatteAcum aproape un an, am făcut un clip în care v-am povestit despre fondurile mele de ten preferate la momentul acela și cred că dacă l-aș fi făcut acum, și Paese Matte & Cover s-ar fi regăsit printre ele.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top