X

inscrie-te la newsletter

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion

August 1, 2017 in beauty / cosmetice

Acidul glicolic este unul dintre ingredientele mele preferate pentru îngrijirea tenului și de-a lungul timpului a avut efecte foarte benefice asupra pielii mele, atât a feței, cât și a corpului. Așa că un produs bun ce conține acid glicolic este un must în rutina mea.

Acidul glicolic este un acid exfoliant de tip alfa hidroxi (AHA), care are o mulțime de beneficii asupra pielii, printre care vreau să reamintesc că îmbunătățește textura și uniformizează culorea pielii, îmbunătățește producția de colagen și ceramide și ameliorează petele de acnee și cele solare. Dacă vreți să știți mai multe despre ce sunt acizii exfolianți și cum funcționează ei, am făcut un clip în care găsiți mai multe informații pe tema asta.

În luna iunie, am introdus în rutina mea The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion, în cazul căreia am văzut rezultate încă de la primele folosiri. Și pentru că am menționat-o și în clipul cu produsele preferate la lunii iunie și pentru că mi se pare un produs foarte bun, am zis să-i fac și un scurt review ca să rămână aici la catastif pentru cele interesate.

Eu aplic The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion fix ca pe orice loțiune tonică, cu ajutorul unei dischete, pe tenul demachiat și curățat, întodeauna seara (nu se clătește). Nu îl folosesc în fiecare zi, ci cam de 3-4 ori maxim pe săptămână acum vara, însă de la toamnă intenționez să cresc folosirea lui până la 5-6 zile pe săptămână. Fiind un produs ce fotosensibilizează pielea, e mai bine să fie folosit ceva mai rar atunci când soarele este puternic. Nu se folosește mai mult de o dată pe zi, lucru menționat atât pe ambalajul produsului, cât și pe site.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion

Așa cum am spus, am observat rezultate cu The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion încă de la primele folosiri, în primul rând în ceea ce privește textura pielii, care a devenit vizibil mai uniformă și astfel, pielea mai fină la atingere. De asemenea, am observat o mică schimbare și în ceea ce privește luminozitatea pielii, plus să de când îl folosesc, serumurile și cremele se absorb mult mai repede în piele. Ca în cazul majorității produselor de acest gen, trebuie folosite constant și pe o perioadă îndelungată pentru ca rezultatele să fie cu atât mai notabile.

Și ca o mică paranteză, mi-a comentat cineva la clipul în care l-am menționat că pe ambalajul ei scrie să se folosească doar o dată pe săptămână. Apoi am văzut și într-un clip de-al Denisei că și la ea la fel. Și apoi m-am lămurit că e traducerea aiurea. Așa că să vă luați după ambalajul original și ce zice pe site, nu după traducere.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion

Pielea mea tolerează foarte bine acest produs, însă eu în general nu am probleme cu acizii exfolianți de tip AHA. Nu mă pișcă absolut deloc atunci când îl aplic, excepție făcând serile când nu am răbdare să mi se usuce pielea complet după ce o curăț. În cazul ăsta, simt niște mici înțepături, care dispar în câteva secunde. Poate exista însă riscul ca unele persoane să nu-l tolereze la fel de bine, având totuși un procentaj destul de mare de acid glicolic. Totuși, cred că merită încercat.

Și în încheiere, vreau să mai adaug că folosirea unei creme cu factor de protecție solară pe parcursul zilei este absolut necesară, mai ales când folosim seara un acid exfoliant. Așa că nu săriți peste pasul ăsta dacă nu vreți să faceți mai mult rău, decât bine.

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion se găsește la Farmacia Tei (dacă aveți noroc, eu am stat mult după ea) la prețul de 39,50 lei, pentru o sticlă de 240 de mililitri. Puteți s-o și cumpărați online direct de pe site-ul The Ordinary, la prețul de 8,70 euro. 

 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top