X

inscrie-te la newsletter

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

September 11, 2017 in beauty / cosmetice

A venit vremea să vă povestesc în sfârșit despre un alt produs de îngrijire a tenului care-mi place foarte mult: The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. O bună parte dintre produsele care se regăsesc în prezent în rutina mea de îngrijire a tenului sunt de la The Ordinary și pielea mea nu a arătat niciodată mai bine.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution este un exfoliant chimic foarte puternic, ce înglobează atât acizi de tip AHA (glicolic, lactic, tartaric, citric), cât și acid salicilic, care este un acid de tip BHA. Dacă nu sunteți la curent cu exfolierea chimică și beneficiile acesteia asupra pielii, am făcut recent un clip detaliat pe tema asta, așa că vă invit să-l urmăriți. Pentru mine însă, exfolierea chimică este unul dintre cei mai importanți pași în rutina mea de îngrijire a tenului și cel care face cu adevărat diferența.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution are consistență lichidă și o culoare dubioasă de roșu stacojiu. Când o aplic pe față, pare că m-am uns cu sânge. Și mirosul este destul de dubios, de medicament, însă nu deranjant. Pentru mine, cel puțin. Exfoliantul se folosește ca o mască de față, se aplică uniform în strat subțire pe pielea curată și perfect uscată și nu se lasă să acționeze SUB NICIO FORMĂ mai mult de 10 minute, după care se clătește.

Fiind un produs cu concentrație mare de acizi exfolianți, riscurile sunt majore atunci când vine vorba de folosirea lui. Tocmai din acest motiv, trebuie folosit cu multă precauție. Nu l-aș recomanda unei persoane neexperimentate în ceea ce privește exfolierea chimică și nici cuiva care are un ten foarte sensibil. Mie chiar mi-a fost frică la început de acest exfoliant, deși am ceva vechime în ceea ce privește exfolierea chimică.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution se folosește doar seara, nu mai mult de două ori pe săptămână. Înainte cu o zi și o zi după, nu folosesc retinol. Pentru că eu l-am introdus vara în rutina mea, iar genul ăsta de produs fotosensibilizează puternic pielea, l-am folosit fie o dată pe săptămână și, uneori, chiar o dată la două săptămâni. Odată ce vremea se va schimba, intenționez să-l folosesc de două ori pe săptămână.

Este foarte posibil ca odată aplicat acest tratament, să simțiți un ușor disconfort la nivelul pielii, ca niște mici înțepături. În cazul în care pielea nu este perfect uscată, disconfortul este și mai mare. Însă, dacă simțiți că efectiv vă ia foc pielea, clătiți urgent și renunțați la el că e semn că tenul nu îl tolerează și vă puteți trezi cu iritații grave și chiar arsuri. Dacă știți că aveți ten sensibil și totuși vreți să încercați The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, puteți să faceți un test și să aplicați tratamentul doar pe o porțiune mică de piele să vedeți cum reacționează.

Aplicarea zilnică a unei creme cu factor de protecție solară este obligatorie. De asemenea, a doua zi după ce folosesc această mască, evit cât de mult posibil să stau în bătaia directă a soarelui. Mi s-a întâmplat ca după ce am folosit prima dată acest tratament, a doua zi dimineața să ies pe balcon să deschid geamurile și am simțit efectiv cum soarele îmi arde pielea, mai ales în zona pomeților, pentru că nu apucasem să aplic SPF.

Rezultatele au apărut încă de la prima folosire, iar asta nu m-a mirat deloc, pentru că în general, cu produse de tipul ăsta, cam așa se întâmplă. Mi-am simți tenul foarte curat și suplu, fin la atingere și ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că a căpătat mai multă luminozitate. Lucru pe care mi l-ați spus și voi în comentarii la clipurile mele.  Pentru a evita ca pielea să mi se descuameze după ce folosesc tratamentul (lucru care se poate întâmpla), îmi place ca după ce îl clătesc, să aplic o mască puternic hidratantă.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution m-a ajutat în special în ultimele zile, când am avut o reacție neplăcută la un produs nou și mi-a apărut o explozie de coșuri în bărbie, jurul gurii și frunte, chestie pe care am menționat-o și în cel mai recent clip al meu. Cel puțin în barbă, mi-a ieșit ditamai coșul sub piele, din ăla nesuferit și dureros, care se face cât un monstru. Așa că am aplicat acest tratament și coșul din barbă a dat instant înapoi, nu a înfloritplus că și restul s-au calmat vizibil.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution este disponibil, printre altele, la Farmacia Tei și costă 33 de lei. Este un preț mai mult decât accesibil pentru un produs de genul ăsta și dacă ați mai experimentat cu exfolierea chimică, vi-l recomand din suflet.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top