X

inscrie-te la newsletter

M-am apucat de pilates

June 5, 2015 in lifestyle / sport

Știți că de vreo doi ani de zile mie-mi place foarte mult să fac sport. Dacă înainte eram înnebunită după programele lui Jillian Michaels, soarta a făcut să nu mai pot să le fac. Din cauză că boala mea autoimună este din nou super-activă, eram în căutarea unor programe care să mă ajute la mobilitate și care să nu pună foarte mare presiune pe articulații. Și medicul meu mi-a recomandat pilates.

Acum vreo șase ani de zile am mai făcut câteva ore de pilates la World Class, însă nu m-a prins. Asta și din cauză că nu eram mare iubitoare de sport pe atunci. Am tot căutat pe net și pe diverse forumuri despre cele mai eficiente exerciții de pilates și am dat peste un program destul de vechi, susținut de către Ellen Barrett – Super SlimDown: Pilates Yoga Blend. 

M-am apucat de el în urmă cu vreo trei săptămâni și sunt fascinată. Nu-l privesc ca pe o corvoadă, ca pe un lucru pe care trebuie să-l bifez, ci din contră, îl privesc ca pe un moment de relaxare. Programul durează 40 de minute și cuprinde exerciții pe care, cred eu, și un începător poate să le facă. Cele 40 de minute se împart în patru secțiuni: două de pilates și două de yoga. Și când spun yoga, nu mă refer la mișcări din alea complicate gen pus piciorul după ceafă.

Nici nu simt când trec cele 40 de minute și când spune tipa că gata, s-a terminat, am impresia că abia am făcut încălzirea. Prima dată când l-am făcut, din cauză că-l comparam cu ce făceam eu înainte, mi s-a părut așa…ceva total inutil. Însă, abia a doua zi aveam să realizez că am lucrat cu fiecare mușchi al corpului, pentru c-am avut o super febră musculară. Ceea ce-mi place cel mai mult la el este că nu mă obosește, ci mă relaxează. Dacă după ce făceam programele lui Jillian, îmi tremurau picioarele la final din cauza efortului, după ce termin Pilates Yoga Blend mă simt de parcă aș mai putea să-l fac lejer încă o dată, imediat atunci. Mă simt relaxată și cu mintea limpede, nicidecum obosită.

Poate vă imaginați că o astfel de rutină poate fi plictisitoare, însă din punctul meu de vedere, nu este cazul. Și chiar dacă vă imaginați că un program atât de lejer probabil că nu va avea niciun impact, din nou nu este cazul. Deși până acum l-am făcut de vreo 12 ori, deja am început să văd rezultate. Și ceea ce mă încântă foarte tare este că văd rezultate la abdomen, zona mea cea mai problematică. Intenționez să fac în continuare acest program până plec în vacanță, la jumătatatea lui iulie, și voi reveni atunci cu un update pe acest subiect.

Dacă aveți pentru mine vreo recomandare în ceea ce privește acest tip de exerciții – pilates și yoga -, sunt foarte interesată să le aud.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top