X

inscrie-te la newsletter

L’Oreal Elseve Low Shampoo – șampoane fără sulfați

March 5, 2018 in beauty / cosmetice

Șampoanele fără sulfați au devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai populare și L’Oreal s-a aliniat acestui trend, prin lansarea unei game de trei produse – Elseve Low Shampoo: Color-Vive (pentru păr vopsit și fragil), Total Repair 5 (pentru păr degradat și uscat) și Exraordinary Oil (pentru păr uscat).

Sulfații sunt ingrediente responsabile cu îndepărtarea murdăriei din păr și de pe scalp și tot ei sunt cei responsabili pentru spuma făcută de șampoane. Sunt folosiți și în alte produse, cum ar fi gelurile de curățare a feței. Din păcate, șampoanele ce conțin sulfați, pe lângă mizerie, îndepărtează și uleiurile naturale secretate de pielea capului și astfel, în timp, usucă firul de păr. Mai pot provoca și iritații și chiar alergii la nivelul scalpului, mai ales în cazul celor predispuși.

Șampoanele ce nu conțin sulfați sunt o alternativă mai blândă atât pentru firul de păr, cât și pentru scalp. Eu le folosesc de când mi-am tratat părul cu cheratină și nu cred că o să mă reîntorc prea curând la șampoanele clasice. L'Oreal Elseve Low ShampooEu am părul vopsit, așa că am început cu Elseve Low Shampoo Color-Vive, pe care-l folosesc de aproximativ o lună. În rest, părul meu este gras la rădăcini și uscat pe lungimi, cu scalpul sensibil predispus la mătreață și-l spăl cam de două ori pe săptămână.

Elseve Low Shampoo Color-Vive are consistență cremoasă (de fapt, se și numește Cleansing Cream), ca cea a unui balsam mai greoi și nu face spumă deloc. Senzația este fix ca și cum te-ai spăla cu un balsam. Cantitatea folosită este mult mai mare decât cea a unui șampon normal, iar eu folosesc aproximativ 10-12 pompițe. După aplicare, masez scalpul și aștept 2-3 minute, după care clătesc cu apă din belșug (trebuie insistat mai mult cu clătirea). Nu folosesc un balsam separat, pentru că șamponul este suficient de hidratant. Doar atunci când coafez părul, aplic un balsam leave-in pentru protecție termică.

M-am temut că acest șampon va fi prea greoi pentru scalpul meu gras și că nu va curăța îndeajuns de bine. M-am temut degeaba. Chiar și în zilele când am avut părul încărcat de șampon uscat sau fixativ, tot a reușit să facă față. Plus că nu am observat să mi se îngrașe părul mai repede decât de obicei. L'Oreal Elseve Low ShampooL'Oreal Elseve Low ShampooCeea ce am observat însă este că Elseve Low Shampoo Color-Vive lasă părul foarte moale, mătăsos, hidratat și ușor de periat. Nu am văzut să facă diferența în ceea ce privește culoarea, dar eu folosesc deja de câteva luni bune șampoane fără sulfați și într-adevăr culoarea se duce ceva mai greu, decât atunci când foloseam șampoane clasice. 

Mă bucur mult că un brand mass-market a lansat genul ăsta de șampoane cremă fără sulfați, pentru că în general se găsesc ceva mai greu și nici nu sunt cele mai ieftine. Gama L’Oreal Elseve Low Shampoo este disponibilă cam prin toate supermarket-urile și hipermarket-urile, la prețul de aproximativ 30 de lei. Acum vreo două săptămâni, era la ofertă în Carrefour și costa 20 de lei/bucată.

 

 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top