X

inscrie-te la newsletter

La Roche Posay – gel de curățare Effaclar pentru ten sensibil și gras

August 13, 2013 in beauty / cosmetice

În ultima perioadă am folosit un gel de curățare de la Nivea de care am fost destul de mulțumită.
Nu era ceva excepțional încât să-mi și doresc să-l cumpăr din nou și m-am gândit să mă îndrept către alte zări. Așa că mi-am cumpărat un gel de curățare de la La Roche Posay din gama Effaclar, dedicat pielii sensibile și grase. Nu pot spune că am un ten foarte gras, dar în această perioadă a anului, clar are o ușoară tendință. Din start vreau să vă zic că nu cred în produsele de curățare destinate pielii grase pentru că, din experiențele mele anterioare, acestea au tendința de-a usca tenul. 

Deși am folosit foarte multe geluri de curățare de-a lungul timpului, sunt puține cele cărora să le și fi făcut review. Asta din simplul motiv că nu am considerat că merită, nu neapărat că nu mi-au plăcut. Acesta de la LRP însă-mi place foarte mult. 

Are consistența unui gel, este transparent și are un miros foarte plăcut de citrice. Îl folosesc dimineața și uneori și seara, în zilele în care nu m-am machiat. Pentru mine este foarte important gelul de curățare și-l folosesc cu sfințenie zilnic. Dacă acum ceva timp săream peste acest pas și doar îmi ștergeam fața cu o dischetă îmbibată cu Bioderma, acum nu concep să mă trezesc dimineața și să nu-mi spăl tenul cu un gel de curățare. Și de când fac acest pas am observat clar o diferență. În primul rând machiajul mi se așează mult mai bine pe ten, iar în al doilea rând nu-mi mai apar coșuri sau iritații decât foarte rar. Pielea este mult mai fină și-o simt mult mai curată, mai ales vara când transpir foarte tare pe timpul nopții. 

Senzația pe care-o am după ce folosesc produsul de la LRP este una foarte revigorantă, datorită mirosului, și de curățenie. Mi-a fost teamă că din cauza faptului că face foarte multă spumă, îmi va usca pielea. Produsele care fac spumă multă conțin în general SLS (Sodium Laureth Sulfate) despre care se spune că usucă tenul. Nu am întâmpinat această problemă cu produsul ăsta. Chiar nu-mi simt deloc pielea deshidratată după ce-l folosesc. 

Dacă tot am adus vorba de spumă, pentru mine acesta ar fi singurul minus al acestui produs. Face foarte multa spumă, chiar dacă folosesc o cantitate minusculă de produs (cât un bob de mazăre) și astfel, durează ceva până când îmi clătesc fața. Dacă am făcut greșeala și-am pus prea mult gel, atunci procesul se îngreunează și mai mult. Și uneori chiar n-am răbdare dimineața să stau minute în șir să-mi clătesc fața. Dar pentru asta sunt bune și loțiunile tonice care, printre altele, șterg eventualele urme de spumă rămase pe față. Totuși faptul că face spumă multă este și un plus. Asta pentru că nu trebuie folosit decât foarte puțin produs, fiind astfel foarte economic.

Per total, este un produs care-mi place și care merită încercat. Prețul este de 36.50 lei (la farmacia Belladonna) pentru 200 ml de produs și cred c-o să mă țină cel puțin jumătate de an.
A mai încercat cineva acest gel de curățare? 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top