X

inscrie-te la newsletter

Ghidul uleiurilor pentru păr – alegerile mele

December 13, 2015 in beauty / cosmetice

De când am descoperit uleiurile, viața mea s-a schimbat! Folosesc uleiurile într-o groază de feluri – pentru păr, pentru ten, pentru cuticule, pentru corp…Nu trebuie să vă fie teamă să folosiți uleiuri, chiar dacă aveți ten/păr gras, pentru că dacă îl alegeți pe cel potrivit, nu veți avea neplăceri.

Folosesc uleiuri pentru păr de câțiva ani buni. Inițial le foloseam doar iarna, pentru că aveam mari probleme cu electrizarea părului în acest anotimp. După ce am observat cât de bine fac părului, le folosesc aproape zilnic, mai ales că părul meu este destul de uscat pe lungime și la vârfuri. Astăzi o să vă arăt uleiurile de păr pe care le am în colecție și o să vă spun pe scurt câteva cuvinte despre fiecare.

Singurul ulei pe care îl folosesc inclusiv pe scalp este uleiul de cocos de la Solaris. O dată pe săptămână, de obicei duminica, aplic o mască din ulei de cocos pe tot părul și las să acționeze câteva ore bune, înainte de a mă spăla. Efectele sunt nemaipomenite! Părul pare mult mai hidratat și mai sănătos și se descurcă mult mai ușor. Poate fi folosit și în diverse combinații – cu miere, avocado etc – însă mie mi-e prea lene să fac asta, așa că-l folosesc singur. De asemenea, ajută foarte mult și împotriva mătreții.

ulei de cocos Solaris

Moroccanoil este celebru în toată lumea pentru efectele pe care le are. Eu l-am folosit ani de zile și ne-am înțeles foarte bine. Pe acesta tind să-l aplic pe lungimea părului, imediat după spălare, cât încă este ud, insistând la vârfuri. Moroccanoil este disponibil în mai multe variante, eu având atât varianta pentru toate tipurile de păr, cât și pe cea pentru păr fin. Nu este un produs ieftin, însă puteți cumpăra variantele mini, care o să vă țină o grămadă, fiind foarte spornic. În general, uleiurile sunt foarte spornice. O sticlă de 100 de ml m-a ținut vreo trei ani de zile, ca să vă faceți o idee.

Moroccanoil

Un ulei care m-a ajutat fooooarte mult vreo două ierni la rând este Frizz Be Gone de la Giovanni. Acesta este mai mult un serum, dar se comportă și se simte exact la fel ca un ulei. Dacă aveți probleme cu părul care se electrizează, acest ulei vă poate ajuta foarte mult. Recent, am cumpărat tot de la Giovanni, din gama 2Chic – Ultra-Sleek Hair&Body Super Potion, Brazilian Keratin&Argan Oil, pe care nu am apucat să-l folosesc decât de câteva ori, dar pare la fel de bun ca primul. Pe ambele le găsiți pe iherb, la prețuri foarte accesibile.

Giovanni

Un alt ulei foarte bun și accesibil ca preț este Garnier Ultra Doux L’huille Merveleilleuse. L-am folosit cu mult succes o perioadă destul de lungă de timp. Are și o cantitate mare – 150 ml -, așa că probabil o să țină o veșnicie!

Garnier Ultra Doux L'huille Merveleilleuse

Black Seed Dry Oil de la Kardashian Beauty este uleiul care mi-a plăcut cel mai mult în luna noiembrie. Am primit trei produse din această gamă și toate sunt foarte bune. Mai am o spumă pentru volum și am avut o cremă pentru bucle, pe care i-am dat-o prietenei mele cele mai bune, care are părul creț și de care este foarte mulțumită. La acest ulei, îmi place foarte mult mirosul. Are o aromă ușor piperată, care se menține pe păr câteva ore bune de la aplicare. În afară de asta, este și eficient.

Kardashian Beauty Black Seed Dry Oil

Însă uleiul pe care îl folosesc în prezent și care-mi place la nebunie este Luxeoil SP de la Wella. Eu am o sticluță mică de 30 de mililitri, dar nici nu-mi trebuie mai mult. De o săptămână, îl folosesc zilnic, pe părul uscat și-mi place la nebunie cum îmi lasă părul: hidratat și drept. Și de asemenea, mirosul este de nota 10!

 Luxeoil SP de la Wella

Și dacă tot am vorbit despre mirosuri, nu pot să nu pomenesc uleiul Chocolate Dream de la Herbagen. Da, ați ghicit: miroase a ciocolată! În afara faptului că este foarte bun pentru păr, este minunat și pentru corp. Eu chiar prefer să-l folosesc pe corp, datorită aromei. Cu acesta trebuie dozată cantitatea foarte atent, pentru a nu îngreuna foarte tare părul.

Chocolate Dream de la Herbagen

Ultimul ulei tratament de care vreau să amintesc este CHI Silk Infusion. L-am mai avut în trecut, însă nu am fost prea buni prieteni din cauza mirosului. Are o aromă de parfum bărbătesc și eu nu mă omor după ea. De curând, am început însă să folosesc un șampon de la CHI care-mi place la nebunie și care are fix același miros. Dar pentru că este atât de bun, am trecut peste acest aspect. Ceea ce intenționez să fac și cu uleiul tratament, despre care am auzit o mulțime de păreri pozitive. Eu am o sticluță mică mică de 15 mililitri, dar, așa cum am spus și mai sus, uleiurile sunt foarte spornice și cantitatea asta e mai mult decât suficientă să-mi fac o părere dacă merită cumpărat într-o variantă mai mare.

CHI Silk Infusion

Sper să vă fie de folos această postare, mai ales dacă aveți probleme cu părul uscat. Rutina mea de îngrijire a părului este cam pusă la punct, așa că va urma și un clip în care o să vă povestesc despre ea, așa cum multe dintre voi mi-ați cerut.

 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top