X

inscrie-te la newsletter

Gama Bioderma Atoderm, o soluție pentru pielea uscată sau atopică

March 1, 2017 in beauty / cosmetice

Îngrijirea pielii a fost mereu pentru mine un aspect foarte important și cred că asta se transpune destul de bine și din blogul și clipurile mele. Îngrijirea adecvată a pielii nu trebuie privită ca un răsfăț, ci mai degrabă ca o necesitate. Cu atât mai mult în cazul în care se confruntă cu o serie de probleme neplăcute.

Câteva luni din an, de când se răcește vremea, până la începutul primăverii, pielea mi se deshidratează groaznic. Mereu am susținut că, din punctul meu de vedere, o piele cu tendință de îngrășare este mai ușor de întreținut decât una uscată. Le-am avut pe amândouă. La începutul fiecărei ierni, îmi schimb rutina de îngrijire a tenului și includ cât mai multe produse care să mă ajute în lupta cu pielea uscată. Și dacă nu v-ați săturat de mine vorbind despre asta, zic să mai aveți răbdare o lună-două 🙂

Acum mai bine de un an de zile, medicul dermatolog care-mi tratează psoriazisul mi-a recomandat să folosesc doar ulei pentru spălare, și nu doar pentru corp, ci și pentru ten, și pentru mâini. Pentru mâini, folosesc în continuare săpun și se vede. Oricât de bun ar fi săpunul, tot nu este la fel ca un ulei de curățare. Combinat cu gerul de afară și o apă foarte dură, cum este cea din București, cred că ghiciți rezultatul.

Asta dacă nu mă dau regulat cu cremă de mâini. Iar ăsta e pentru mine un obicei de care nu am putut niciodată să mă țin. La fel ca și în cazul cremei de corp. Însă, imediat ce încep să folosesc o cremă de mâini regulat, rezultatele nu întârzie să apară. Așa, că în ultima perioadă, m-am obișnuit să țin tot timpul lângă mine, în timp de lucrez, o cremă de mâini. O reaplic cât pot eu de des, cam o dată pe oră, dacă sunt pe fază 🙂

De-a lungul timpului, am avut câteva creme de mâini care mi-au plăcut mult și de care v-am povestit aici pe blog. Cea pe care o folosesc în prezent este Bioderma Atoderm Cremă de mâini și unghii. Este o noutate pentru mine această cremă de mâini și vreau să vă spun că de mai puțin de o lună de când o folosesc, am consumat mai bine de jumătate din ea. În condițiile în care mie-mi lua luni de zile să termin o cremă de mâini. Două lucruri sunt foarte importante pentru mine când vine vorba de cremele de mâini: să hidrateze foarte bine pielea și să n-o lase grasă. Bioderma Atoderm le bifează pe ambele.

Bioderma Atoderm Mains & Ongles

Revenind la uleiul de spălare, acesta este un produs care nu-mi mai lipsește din casă de cel puțin doi ani de zile. Fie că-l folosesc pentru tot corpul sau doar pentru ten, diferența se vede comparativ cu atunci când folosesc doar geluri. În clipul cu produsele preferate ale anului 2016, vă povesteam despre uleiul de curățare Bioderma Atoderm Ulei de duș, cel pe care-l folosesc și în prezent.

De câte ori am fost plecată, am luat cu mine un tub de ulei de curățare Bioderma Atoderm și l-am folosit atât pentru corp, cât și pentru demachierea și curățarea tenului. Așadar un produs 3 în 1, care m-a scutit de a-mi burduși bagajul. Deși nu este neapărat un produs destinat tenului, datorită faptului că este blând și are în compoziție ingrediente foarte bune, îl pot folosi și pentru față fără absolut nicio problemă. În serile de lene extremă, când nu am răbdare să trec prin toată rutina – demachiere ochi, demachiere și curățare ten – folosesc doar acest produs. Fiind un ulei, topește toate urmele de machiaj, inclusiv pe cel al ochilor, fără să-mi irite pielea, lăsând-o în același timp hidratată. Bioderma Atoderm Ulei de Duș este disponibil în trei variante: un litru, 200 și 100 de mililitri.

Bioderma Atoderm Huile de Douche

Așa cum spuneam mai sus, crema de corp este un produs pe care cu greu îl integrez în rutina mea. Idealul pentru mine este folosirea zilnică a unei creme de corp, însă sunt mulțumită dacă o fac măcar de două-trei ori pe săptămână. În prezent, folosesc crema Bioderma Atoderm Cremă și-mi place la ea în special consistența lejeră, care intră destul de repede în piele.

Din fericire, nu am pielea corpului uscată, ci mai degrabă doar câteva porțiuni – genunchi, coate și tălpi -, așa că acestea sunt zonele unde insist. Această cremă nu are parfum în compoziție, prin urmare nici miros. Parfumul este un ingredient cu potențial iritant, care,  folosit o perioadă îndelungată, poate usca și sensibiliza pielea. Așa că e indicat să evităm produsele ce conțin parfum, mai ales atunci când pielea este deja uscată sau foarte sensibilă. Mai trec cu vederea acest aspect când vine vorba de produse care nu stau foarte mult pe piele, însă, de cele mai multe ori, evit să folosesc produse care conțin parfum. Această cremă poate fi folosită și pentru ten.

Bioderma Atoderm Creme

Indiferent că este iarnă sau vară, am mai mereu buzele uscate și este musai să aplic regulat un balsam. Și așa ajung la Bioderma Atoderm Stick de buze, care este absoooolut senzațional și care stă în permanență lângă mine. Acest produs mi-a atras atenția atunci când l-am văzut într-unul dintre clipurile lui Lily Pebbles, care avea o iritație foarte urâtă a buzelor, care a ținut-o câteva săptămâni bune. După ce încercase o grămadă de balsamuri de buze și niciunul nu dăduse cine știe ce rezultate, a ajuns și la cel de la Bioderma și spunea că este singurul care a reușit să-i potolească iritația.

Datorită faptului că nu are o textură foarte lucioasă, pot să-l folosesc și înainte de aplicarea rujului, chiar dacă acesta este mat. Îl aplic cu vreo jumătate de oră înainte și are timp să intre în piele și să hidrateze buzele. Pentru seară, am un alt balsam care-mi place, dar care este ceva mai greoi și mai gras, așa că pentru zi, îl prefer pe cel de la Bioderma.

Bioderma Atoderm Levres

Dacă vă confruntați cu o piele excesiv de uscată sau dacă aveți dermatită atopică, gama Atoderm de la Bioderma poate fi soluția care să vă scape de această bătaie de cap. De asemenea, produsele din această gamă sunt blânde, conțin numai ingrediente bune, așa că pot fi folosite cu încredere chiar și pentru pielea bebelușilor. 

Pentru a veni în ajutorul persoanelor care suferă de piele uscată/dermatită atopică, Bioderma are și un site dedicat, foarte util, de unde puteți afla multe informații și sfaturi de la specialiști. De asemenea, sunt explicate și câteva dintre miturile de care ne lovim la tot pasul. Spre exemplu, sunt multe voci care susțin că dacă bei multă apă, automat și pielea este mai hidratată, iar eu am crezut mult timp acest lucru. În urmă cu câțiva ani, când am început să mă documentez ceva mai serios despre îngrijirea pielii, am aflat că de fapt, nu este nicio legătură directă între cele două (de la Paula Begoun am auzit asta prima dată).

Dar intrați pe pieleuscata.com și acolo veți găsi mai multe lucruri interesante, menite să scadă sau chiar să elimine disconfortul provocat de o piele uscată sau atopică și explicate pe înțelesul tuturor de către medicii specialiști.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top