X

inscrie-te la newsletter

Cine are probleme cu tenul sensibil?

March 28, 2013 in beauty / noutati

Peste 52% dintre femei susţin că au tenul sensibil. Din punct de vedere clinic, pielea sensibilă se remarcă prin discomfort, roşeaţă şi iritaţii. Din punct de vedere biologic, a fost demonstrat că fenomenul de sensibilitate a pielii vine dintr-o hiperexcitabilitate “neurogenică”: o rectivitate crescută a terminaţiilor nervoase ale pielii. Dacă vă confruntaţi cu un ten sensibil, ei bine sunt o mulţime de factori agravanţi atât externi, cât şi externi şi aici aş aminti anumite ingrediente cosmetice, detergenţi, soare, vânt, frig, stres, schimbări hormonale etc.

Eu mă număr printre norocoasele care nu au probleme cu un ten exagerat de sensibil. Spun “exagerat” pentru că atunci când pun ce nu trebuie pe el, o ia razna. Cel mai mult am avut de suferit de la unele măști pentru față și de la fonduri de ten. Deși am dat peste câteva fonduri de ten care arătau senzațional pe față, mi-au iritat tenul teribil și n-am mai putut să le folosesc. 
Cunosc persoane care se confruntă cu probleme destul de mari ale pielii și nu folosesc decât fonduri de ten cumpărate din farmacii. Eu nu-mi aduc aminte să fi folosit până acum un fond de ten de la un brand dermatocosmetic. Și zic c-a venit vremea să încerc și așa ceva. 

Așa am dat peste cele două fonduri de ten La Roche Posay, recent lansate pe piață: Toleriane Teint fond de ten cremă cu efect hidratant și Toleriane Teint fond de ten spumă cu efect matifiant. Și pentru că vine primăvara și voi avea tenul mixt – deja a cam început – mi l-am ales pe cel din urmă, cu atât mai mult cu cât până acum nu am mai folosit un fond de ten cu textură de spumă. Și pentru că știu că multe dintre voi se confruntă cu un ten sensibil și-și cumpără fonduri de ten doar din farmacii, am trecut la testarea lui și săptămâna viitoare vă voi povesti pe larg despre el. 

Dar până atunci, vreau să vă spun câteva vorbe despre această gamă de fonduri de ten, prima care folosește tehnologia Elastogel, care promite rezistență pe parcursul întregii zile. Fiind dedicate unui ten sensibil, aceste două fonduri de ten conțin câteva ingrediente care sunt recunoscute de către dermatologi ca ținând în frâu reacțiile acesteui tip de ten: 
perlita, care este prezentă în fondul de ten spumă pe care mi l-am ales și eu și care este un ingredient cu o mare putere de absorbție a sebumului.
acid hialuronic, conținut de către fondul de ten cremă, care hidratează puternic tenul uscat. 

Sunt foarte entuziasmată să încerc acest nou fond de ten și cu siguranță voi reveni cu păreri despre el, pentru că sunt convinsă că și voi sunteți curioase de el. Ba mai mult, s-ar putea să aveți și voi ocazia să încercați unul dintre cele două noi fonduri de ten La Roche Posay. Nu zic mai mult…

A mai încercat cineva vreunul dintre aceste două fonduri de ten? Obișnuiți să cumpărați fonduri de ten din farmacii? 

Share This Post

You Might Also Like

Back to top