X

inscrie-te la newsletter

Cinci pensule pentru începătoare

September 24, 2014 in beauty / makeup

Vorbeam săptămâna trecută cu colega mea Isa despre pensule de machiaj. Şi mi-a povestit că și-a cumpărat o pensulă pentru aplicarea fondului de ten de la Inglot pe care a dat vreo sută și ceva de lei și că nu-i place deloc. Și m-a rugat să-i recomand niște pensule. Asta m-a făcut să realizez că majoritatea postărilor mele sunt pentru doamnele care au o oarecare experiență într-ale machiajului. Așa că m-am hotărât să fac o serie de câteva postări prin care sper să le ajut pe începătoare.

Prima astfel de postare este exact despre pensule de machiaj. Acum câțiva ani aveam maxim trei pensule leșinate și în rest foloseam burețeii aceia enervanți care se găsesc în majoritatea truselor de machiaj. Pe măsură ce-am început să-mi măresc colecția, mi-am dat seama ce diferență enormă poate face o pensulă bună. Momentan am peste 30 de pensule, dar am stat și m-am gândit care sunt acelea pe care le consider esențiale. Și-așa am ajuns la cinci: trei pentru machiajul feței și două pentru al ochilor.

Aplicarea fondului de ten cred eu că este cel mai important pas pentru un machiaj curat și frumos. Desigur că acesta poate fi aplicat și cu degetele sau cu un burețel, dar, majoritatea se văd cel mai bine aplicate cu o pensulă. Am încercat multe pensule pentru fond de ten, dar cred că cel mai mult dintre acestea mi-a plăcut Buffing Brush de la Real Techniques. Din păcate, aceasta nu poate fi cumpărată individual, ci face parte din setul Core Collection, pe care îl puteți găsi aici.

buffing

O altă pensulă de la Real Techniques este Multi Task Brush, care este foarte bună pentru aplicarea fardului de obraz sau a bronzer-ului, dacă folosiți așa ceva. Și pe aceasta o găsiți la pachet, în colecția Travel Essentials (aici).

multi task

Pensula cu care prefer să-mi aplic pudra este de la ELF – Blush Brush. O prefer pentru că este plată și este numai bună să tapotez ușor toate zonele unde aplic pudră – nas, bărbie, frunte și sub ochi, pentru fixarea anticearcănului. De asemenea, această pensulă este perfectă și pentru aplicarea iluminatorului, din nou, dacă folosiți. Pensula o puteți găsi aici. Eu am două și sunt extrem de mulțumită de ele.

elf

Pentru ochi, am ales două pensule, ambele de la MAC. Sunt cele mai bune pensule ale mele și le folosesc zilnic. 217 este pentru aplicarea fardului pe pleoapa superioară, iar 219 pentru pleoapa inferioară (pe linia de jos a ochiului). Deși nu sunt tocmai ieftine, le am de ani de zile și sunt perfecte, exact ca-n prima zi când le-am cumpărat. Desigur puteți găsi alternative. Și eu am găsit, dar acestea rămân preferatele mele. Și cred că merită să investiți în niște pensule mai scumpe, dar care să vă țină ani și ani de zile.

pensule de ochi

Toate pensulele de mai sus sunt de o calitate foarte bună, nu pierd peri și se spală foarte ușor. Nu spun sub nicio formă că e musai să le cumpărați pe acestea, dar eu, dacă ar fi să mă trezesc acum fără nicio pensulă, pe acestea le-aș alege. Plus că dacă vă îndreptați către colecțiile Real Techniques, vă asigur că veți găsi și celorlalte pensule o întrebuințare. Mai ales că nu sunt scumpe 🙂

Sper că v-a plăcut postarea mea și data viitoare voi scrie despre ce produse de machiaj consider eu că sunt necesare pentru începătoare.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top