X

inscrie-te la newsletter

Bourjois Air Mat

February 7, 2016 in beauty / makeup

Am început 2016 cu testarea unui nou fond de ten – Bourjois Air Mat. Pentru că în 2015, fondul meu de ten preferat a fost L’Oreal Infallible 24 Matteașteptările de la acesta au fost destul de mari și, evident, că nu m-am putut abține să nu le compar între ele. Pentru că așa funcționează lucrurile. Încă din prima zi mi-am dat seama că Bourjois Air Mat nu se va număra printre preferatele mele, dar am zis să-i mai dau câteva șanse, pentru a vă putea spune părerea mea despre el.

Bourjoi Air Mat a fost lansat pe piața din România în luna septembrie a anului trecut. Este disponibil în șase nuanțe – două deschise și patru medii. Am fost pusă în încurcătură atunci când a trebuie să-mi aleg nuanța, pentru că numerotarea nu este aceeași ca la restul fondurilor de ten Bourjois pe care le-am încercat până acum (51, 52, 53 etc) și unde știam exact ce număr sunt. Nuanța pe care am ales-o este 01 Ivoire Rose. Deși are “rose” în denumire, mi se pare că are un puternic subton galben.

Bourjois Air Mat

Consistență și ambalaj 

Bourjois Air Mat este ambalat în tub de plastic, ceea ce îl face perfect pentru călătorii. Acest tip de ambalaj este preferatul meu, pentru că mi se pare cel mai practic. Ca și consistență, este cremos, destul de gros, ceea ce mie nu-mi place neapărat, pentru că tipul ăsta de fonduri de ten tind să se simtă greoi pe ten.

Aplicare

Am încercat diferite metode de aplicare – cu diverse pensule, Beauty Blender și degetele – și diferite baze. Motivul pentru care am încercat mai multe tipuri de baze/creme sub el a fost pentru a mă convinge dacă într-adevăr acest produs nu mi se potrivește sau este doar vina a ceea ce am aplicat sub el. Mi se pare un fond de ten foarte greu de aplicat. Citisem despre el în descrierea oficială că este un fond de ten cu textură ușoară, însă din punctul meu de vedere nu este deloc așa. Este gros, se întinde greoi și se fixează destul de repede. Trebuie aplicat pe bucăți, pentru că altfel, nu se întinde bine.

Bourjois Air Mat

Acoperire și textură

Acoperirea este bună, medie spre mare. Câteva ore după aplicare, este într-adevăr mat, dar lipcios. M-am văzut pusă în situația de-a aplica foarte multă pudră peste, pentru a scăpa de acea senzație de lipicios și pentru a putea întinde fardul de obraz peste. Cu toate că este un fond de ten mat, tenul nu rămâne așa decât maxim 3-4 ore, în cazul meu. Și așa cum spuneam mai sus, am folosit creme diferite sub el, tocmai pentru a vedea acest aspect. Dacă aveți ten uscat sau cu porțiuni unde pielea se descuamează, stați departe de acest fond de ten, pentru că se agață de porțiunile respective și le scoate în evidență.

Rezistență

Din punctul ăsta de vedere, treaba-i bună: rezistă pe ten întreaga zi. Cred că tocmai faptul că este lipicios face să fie atât de rezistent. Problema însă e alta, în cazul meu. După vreo două ore de la aplicare, începe să se strângă pe aripile nasului și între riduri și să se crape pe bărbie și pomeți și tenul devine foarte inestetic. De fapt, pentru mine aceasta este principala problemă cu acest fond de ten și ceea ce mă face să mă opresc aici cu folosirea lui.

Ca și concluzie, deși am destul de multe produse Bourjois care-mi plac foarte mult, Bourjois Air Mat nu se numără printre acestea. Pentru mine, L’Oreal Infallible Matte rămâne în continuare cel mai bun fond de ten cu textură mată și voi continua să-l folosesc pe acela. Să vedem însă ce noutăți vor apărea în 2016.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top