X

inscrie-te la newsletter

Bioderma Photoderm Max Cream SPF50

May 18, 2017 in beauty / cosmetice

E tare dificilă alegerea unei creme cu factor de protecție solară! La SPF30 mai e cum mai e, dar la SPF50 e jale. Marea majoritate a cremelor disponibile pe piața din România fie conțin ingrediente nașpa (alcool, parfum și alți iritanți), fie nu oferă protecție bună pentru UVA, fie sunt greoaie și prea grase. Însă cred că am găsit alegerea potrivită pentru mine în vara asta: Bioderma Photoderm Max Cream SPF50.

Aveam senzația la un moment dat că am mai folosit crema asta în trecut și că a fost ok, dar nu m-a impresionat. Mi-am dat seama după aia că, de fapt, era vorba de varianta AquafluideBioderma Photoderm Max Cream SPF50 este dinsponiblă în două variante, una incoloră și una colorată, iar eu am ales-o pe prima dintre ele.

Bioderma Photoderm Max Cream SPF50 are o textură destul de lichidă, de loțiune, însă nu la fel de lichidă ca cea Aquafluide. Datorită acestui aspect, se întinde foarte ușor pe ten și nu necesită un timp îndelungat de aplicare. Cu crema cu SPF30 de la Jason Natural spre exemplu, pentru că are o consistență destul de groasă, îmi lua ceva timp până o masam bine de tot în piele.

Fiind o cremă cu filtre chimice, nu lasă deloc peliculă albă pe ten, așa cum se întâmplă în cazul celor cu filtre minerale. De asemenea, nu lasă tenul lucios, însă eu am tenul normal în acest moment și nu știu cum s-ar comporta în cazul unui ten gras sau mixt. Cel mai probabil c-o să aflu în lunile de vară, pentru că atunci tenul meu are tendința să fie ceva mai gras. Paradoxal, varianta Aquafluide îmi lăsa mai degrabă tenul gras decât aceasta.

Bioderma Photoderm Max Cream SPF 50

Sunt mulțumită și de cum se comportă în combinație cu alte produse din rutina mea de îngrijire. Însă în cazul unora dintre ele, trebuie să aștept câteva minute până intră bine în piele și apoi să aplic crema cu SPF, că dacă nu, face scame. Nu mi s-a întâmplat decât de vreo două ori, când chiar nu aveam timp prea mult la dispoziție. De asemenea, și fondul de ten se comportă foarte bine peste această cremă, chestie care nu s-a întâmplat cu varianta Aquafluide. 

La capitolul protecție, rămâne de văzut dacă la finalul verii m-am ales cu pete solare noi sau am depășit această problemă cu brio. E destul de dificil să-ți dai seama dacă o cremă cu factor de protecție solară protejează într-adevăr, mai ales în cazul radiațiilor UVA. Însă, de cele mai multe ori, petele mele solare sunt un bun indicator în acest sens.

În acest moment, dintre toate cremele cu SPF50 pe care le-am avut până acum, de asta sunt cea mai mulțumită și mă bucur din suflet că am întâlnit-o. Probabil că dacă nu ar fi fost la ofertă la Farmacia Tei, nici nu m-aș fi gândit s-o cumpăr, pentru că eram tentată să mă îndrept din nou spre Aquafluide. Prețul cremei Bioderma Photoderm Max Cream SPF50 este de 35 de lei, iar la ofertă a fost 46,50 lei pentru două tuburi.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top