X

inscrie-te la newsletter

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30

May 3, 2016 in beauty / cosmetice

Astăzi, profit de minunata vreme de afară și vă povestesc despre crema cu factor de protecție solară pe care am folosit-o în ultima perioadă: Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30. A trecut ceva timp de când s-a lansat această cremă, însă mi-a fost destul de greu să-mi fac o părere despre ea și o să înțelegeți din review de ce.

Dacă sunteți consumatoare de creme cu factor de protecție solară (ceea ce e un MUST), probabil că știți cam câtă bătaie de cap este să găsești un astfel de produs care să corespundă așteptărilor: să aibă atât protecție UVA, cât și UVB mari, să nu fie greoaie, să nu îngrașe tenul, să nu lase peliculă albă pe ten, să nu conțină alcool etc etc. Dacă cele cu SPF 30 sunt mai ușor de găsit, la cele cu SPF 50 e mult mai complicat. Momentan sunt în căutări alături de Julie, că vine soarele ăla puternic și trebuie să fim pregătite. Dacă aveți recomandări bune (UVA și UVB mari!), vă rog lăsați-le în comentarii.

Doi ani la rând, în perioadele reci, am folosit cu succes crema Resist Super-Light Daily Wrinkle Deffence SPF 30 de la Paula’s Choice, pe care probabil o voi folosi din nou la toamnă. Știu însă că pentru multe dintre voi, prețul acesteia este prohibitiv, așa că ar fi ideal să vin cu o alternativă ceva mai ieftină. Din acest motiv, am început să testez Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30. 

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30

Nu mi-a plăcut la început, not gonna lie! Dacă aplicam prea mult – iar crema cu FPS trebuie aplicată mult ca să facă ceva – și nu o masam repede și serios, se strângea pe față și făcea scame. Nu știu să explic mai bine de atât, dar sunt convinsă că știți despre ce vorbesc. Acum nu mai aplic atât de mult și rar am problema asta, însă, am o altă problemă care e la fel de enervantă: face scame în sprâncene și când le periez zici că sunt pline de mătreață :))

Probabil vă întrebați dacă Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 are și părți pozitive. Da, are! În primul rând, faptul că are atât filtre UVB, cât și UVA. Acesta din urmă este reprezentat pe ambalaj de cele trei plusuri PA+++. Sunt enorm de multe creme pe piață care nu au ambele filtre specificate pe ambalaj sau care au filtru UVA foarte mic și sunt practic cam degeaba, mai ales că razele UVA sunt alea cele mai nasoale, pentru că trec prin nori, geamuri și epidermă. Tocmai din acest motiv este atât de greu să găsești o cremă cu FPS care să protejeze din toate punctele de vedere.

Trecând peste aspectele legate de protecția solară, Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 este și o bună cremă hidratantă, nefiind necesară asocierea ei cu o altă cremă. Are ingrediente benefice pentru ten, niacinamidele numărându-se printre ele. Intră destul de repede în piele, lucru destul de rar întâlnit la cremele cu FPS. Și un alt aspect foarte important, mai ales pentru persoanele cu ten mixt/gras, este că nu îngrașă tenul groaznic. Pentru a vedea cum se comportă în diferite situații, am folosit-o în combinație cu mai multe fonduri de ten, atât în zile mai călduroase, cât și mai răcoroase, și mi-a plăcut cum se comportă. Machiajul musai fixat cu pudră!

Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 se găsește în farmacii la prețul de aproximativ 80 lei. Tubul conține 40 de mililitri de produs și, în cazul în care e aplicat zilnic și în cantitatea corectă, ar trebui să țină cam o lună de zile. Pentru mine personal, factorul de protecție solară 30 este mic pentru perioada de vară (am ten foarte deschis la culoare, folosesc des exfolianți chimici, iau medicamente care fotosensibilizează pielea etc), însă dacă voi nu aveți aceste probleme, cred că este suficient. Dar, aplicați-o zilnic, fără excepție!

Share This Post

You Might Also Like

Back to top