X

inscrie-te la newsletter

Bioderma ABC Derm Solaire

July 25, 2013 in beauty / cosmetice

Am spus de nenumărate ori aici pe blog cât de importantă este protecția solară pentru mine și că nu ies NICIODATĂ din casă fără să-mi aplic pe față o cremă cu protecție solară cu factor de protecție minim 30.

Indiferent că e vară, toamnă, iarnă sau primăvară. Până de curând foloseam crema cu FPS 30 de la Olay din gama Regenerist, despre care am scris aici. Pe măsură ce s-a încălzit vremea din ce în ce mai mult mi-am dat seama de două chestii: că am nevoie de ceva cu factor de protecție mai mare și că Olay îmi îngrășa tenul, nefiind o cremă tocmai potrivită pentru vară și ten gras/mixt. Ba chiar din cauza ei mi-am format o părere total greșită despre fondul de ten Nearly Naked de la Revlon, pe care l-am trecut la dezamăgiri în luna iunie. Asta pentru că mi se părea că nu face casă bună cu tenul meu. 

De vreo trei săptămâni, poate și mai bine, am început să folosesc crema pentru copii ABC Derm Solaire cu FPS 50+ de la Bioderma. Am citit de bine despre ea pe blogul Georgiei, ca mai apoi s-o văd și la Iulia. Nu am stat prea mult pe gânduri și țaca-paca am cumpărat-o. 

Nu mi-a luat foarte mult timp să-mi fac o părere despre ea. Și-o să vă spun și vouă cum mă înțeleg cu ABC Derm Solaire. În primul și-n primul rând faptul că nu-mi îngrașă tenul este un mare plus. Ba mai mult, mi-l menține matifiat ore întregi. Spre sfârșitul zilei, observ puțin luciu, dar nu din acela dizgrațios. Plus că eu prefer ca tenul să nu fie mat-mat pentru că pare ceva mai natural.

Al doilea lucru care-mi place la ea este faptul că aproape orice fond de ten aș folosi, acesta se așează extrem de bine pe ten și am senzația că și rezistă mai mult. Cu un singur fond de ten am avut ceva probleme – L’Oreal Lumi Magique – dar asta în condiții de căldură extremă și după mult timp de purtare. 

Minusul pe care-l are această cremă este că e fooooarte dificil de aplicat. Trebuie să ai o mega-răbdare cu ea. Are o consistență destul de lichidă, mai mult ca cea a unei loțiuni. Deci cumva e impropriu spus cremă. Nu intră imediat în piele. Trebuie s-o masezi minute în șir. Imediat după aplicare, tenul rămâne extrem de gras, lucru care pe mine m-a speriat la început. Dar după vreo zece minute, se absoarbe și tenul e gata pentru aplicarea fondului de ten. 

O altă problemă cu care m-am confruntat este că lasă peliculă albicioasă pe ten. Indiferent de cât de bine o masez, fața tot rămâne albă. Dacă aveți un ten mai închis la culoare, să nu cumva să ieșiți din casă după ce v-ați dat cu ea fără să aplicați peste măcar o pudră. A făcut-o o colegă de-a mea și-a venit așa la birou…Mi-era rușine de săraca fată, pentru că eu îi recomandasem produsul. Arăta ca o gheișă. Plus că nu întinsese crema și pe gât și vă dați seama cam cum arăta. A căutat vreo oră un fond de ten prin agenție ca să repare nenorocirea. 

Ideea este că dacă aveți răbdare cu ea, ABC Derm este o cremă foarte bună! Mai ales dacă vă confruntați cu un ten gras, acest produs s-ar putea să fie surpriza vieții voastre. Recunosc că eu uneori de lene îmi venea să ies din casă fără să mă mai dau cu ea știind cât timp îmi ia. Dar imediat mi se aprindea beculețul că SUB NICIO FORMĂ nu trebuie să fac așa o tâmpenie. 

Totuși, nefiind un produs destinat hidratării, e musai să folosiți dedesubtul ei și o cremă/gel hidratant (ă) pentru a nu vă trezi peste câteva zile cu porțiuni de piele care se descuamează. 

Și să vă mai zic un aspect: dacă vă hotărâți să o încercați, aveți mare grijă cum o aplicați în zona sprâncenelor. Le albește! Și dacă nici nu le dați cu fard sau creion…vă imaginați cum arată. 

Nu sunt convinsă încă dacă o voi cumpăra din nou, dar tind să cred că da. Deși este un chin la aplicare, face treabă excelentă. 

CALIFICATIV: 4,5/5

A mai încercat-o cineva? Sau vă tentează? 

PS: nu uitați de concursul Garnier. Acum vă puteți înscrie și pe Facebook! Aveți șansa de a câștiga unul dintre cele cinci geluri Wake Me Up. Vă aștept așadar în echipa portocalie 😉

Share This Post

You Might Also Like

Back to top