X

inscrie-te la newsletter

Balsam demachiant Clinique – review

February 5, 2014 in beauty / cosmetice

 

Acum mai bine de o săptămână, mi-am cumpărat de la Sephora balsamul de curățare Take the Day Off de la Clinique.

Este al doilea produs de acest gen pe care-l folosesc, după cel de la Emma Hardie, despre care-am scris aici. Dacă acesta din urmă are reputația de a fi cel mai bun de pe piață, și cel de la Clinique este destul de lăudat. Ceea ce m-a făcut să mă îndrept către el a fost faptul că este mai ușor de procurat. Sau cel puțin așa credeam eu, pentru că am căutat printr-o grămadă de magazine până am dat de el. Dar măcar se găseșe în România.

Produsul vine ambalat într-o cutie de 125 mililitri, pentru prețul de 151 lei. Avantaj față de cel de la EH! Are consistența aproape identică cu cea a untului de cocos. Se freacă între palme și apoi se masează ușor fața, ochii și gâtul. Se emulsionează apoi cu puțină apă și se șterge cu un prosopel (eu folosesc unul din muselină, de la PAI). Apoi, se clătește. 

Ceea ce veți vedea în poza de mai jos este cantitatea pe care o folosesc la o utilizare atât pentru față, cât și pentru ochi și gât. Dacă îl folosesc doar pentru machiajul feței, cantitatea este mult mai mică pentru că se întinde foarte bine.

Pe mine m-a cucerit acest balsam și-i voi spune adio celui de la EH. Este mai ieftin pentru o cantitate mai mare și este mult mai spornic. Curăță foarte bine machiajul, doar cu rimelul rezistent la apă nu a acționat excepțional. Dar cum eu nu folosesc rimel rezistent la apă decât în cazuri extrem de rare, nu mă interesează acest aspect. Și oricum machiajul ochilor îl șterg de obicei cu loțiune micelară. Deși este destul de uleios, spre deosebire de cel de la EH, nu lasă peliculă după folosire. Tenul rămâne curat, fără urmă de machiaj și hidratat. Nu mă irită și nici nu mă ustură dacă-l folosesc și la ochi sau intră înăuntru.

Mi-a plăcut mult de tot cel de la EH, dar și acesta are avantajele lui și pot spune că e la fel de bun ca acela. Dacă-l voi cumpăra din nou? Da, cu siguranță! Deși sunt extrem de curioasă și cum este cel de la The Body Shop. Poate o să-l încerc și pe acela, după ce termin Take the Day Off. Oricum ideea de balsam de curățare mi se pare genială și o prefer demachiantelor clasice.

Dacă vă doriți răsfăț la cel mai înalt nivel și dispuneți de finanțe, vă sugerez să-i dați o șansă acestui produs. Eu sunt foarte mulțumită de el și probabil că-l veți vedea la preferatele lunii februarie. 

Vă atrage ideea de balsam de curățare? L-a încercat cineva pe cel de la The Body Shop?

Share This Post

You Might Also Like

Back to top