X

inscrie-te la newsletter

5 gadget-uri pentru sport

March 16, 2016 in lifestyle / sport

În ultima vreme, aud din ce în ce mai multă lume care se apucă să practice diverse sporturi. Sportul ajută nu numai la sănătatea fizică, dar și la cea mentală și cred că toată lumea știe asta.  La începutul anului 2013, m-am apucat și eu de sport susținut și efectiv a fost una dintre cele mai bune decizii pe care-am luat-o pentru mine: nu numai că mi-a îmbunătățit aspectul fizic, dar mi-a și îmbunătățit considerabil starea psihică. La început a fost foarte greu – mai ales că am început direct cu HIIT – dar pe măsură ce am dedicat din ce în ce mai mult timp sportului, a devenit o pasiune.

Atunci când m-am apucat de sport, nu cunoșteam mare lucru despre ceea ce am nevoie pentru a-mi ușura munca, dar de-a lungul timpului am devenit maniacă din acest punct de vedere. Prietenii ajunseseră să-mi cumpere de ziua mea cadouri care aveau legătură cu acest domeniu – de la gantere, sutiene de sport, până la gadget-uri. Da, chiar am primit cadou de ziua mea un set de gantere. Roz, haha!

În timp, mi-am dat seama cât de important este să-mi monitorizez activitatea fizică, pentru a ști exact cum să îmbunătățesc sau când am depășit măsura (toți avem limitele noastre). Acum vreo doi ani, tot de ziua mea, am primit cadou un ceas de monitorizare a activității fizice care m-a ajutat foarte mult în demersul meu. Așa că m-am gândit să vă arăt câteva opțiuni disponibile la noi pe piață de gadget-uri pentru sport, pentru cele pasionate sau cele care intenționează să se apuce de sport.

1. Sony SmartBand (465,90 lei)

Am avut de a face cu această brățară imediat după ce a fost lansată. Am și citit o groază de chestii despre ea! Brățara se conectează la telefonul mobil și nu numai că poți primi mesaje și poți răspunde la telefon de la ea, dar îți înregistrează toate activitățile fizice. De asemenea, poți înregistra și progresul cu ajutorul ei. Bonus: este rezistentă la apă!

Sony SmartBand

2. Nike FuelBand (657,90 lei)

Este tot o brățară ce înregistrează activitatea pe tot parcursul zilei. Arată cât de mult te deplasezi și înregistrează numărul de calorii arse. Poate fi sincronizată la un terminal iOS, Mac sau PC, pentru a vedea istoricul.

Nike FuelBand

3. Ihealth Brățară Fitness (149,90 lei)

Dintre toate, această brățară este și cea mai ieftină. Măsoară și înregistrează numărul pașilor parcurși, distanțele, caloriile arse și nivelul de activitate. Bonus: înregistrează calitatea somnului. Cu ajutorul ei, îți poți seta obiectivele. Pentru a ține o evidență clară, poți conecta brățara la telefon prin bluetooth (atât terminalele Android, cât și iOS).

 Ihealth Bratara Fitness Wireless

4. Huawei TalkBand B2 (581,90 lei)

Dintre toate, asta-mi place cel mai mult cum arată. Dar cred că totuși nu asta contează cel mai mult. Ce știe să facă? Arată ora, data, ziua, nivelul de baterie și înregistrează activitățile fizice, monitorizează somnul și o poți folosi și pentru a vorbi la telefon. Mi se pare că este o versiune oarecum asemănătoare cu brățara de la Sony. Am citit despre ea că poate fi folosită înclusiv și pentru fotografii! Este compatibilă cu telefoanele care au sistem de operare Android 4.0 sau iOS7. TalkBand B2 este și rezistentă la praf, umiditate și apă.

Huawei TalkBand B2

5. MIO Velo Activity Heart Rate Monitor (484,90 lei)

Dintre toate, aceasta mă atrage cel mai mult pentru că înregistrează și ritmul cardiac. Are până la cinci zone de ritm cardiac personalizate cu șase lumini în culori diferite ce indică nivelul acestuia. Se încarcă prin cablu USB și durata de viață a bateriei este de opt ore.

5. MIO Velo Activity Heart Rate Monitor

Găsiți toate aceste gadget-uri disponibile pe QuickMobile. Sunt doar o mică parte din ce nebunii sunt disponibile la ora actuală pe piață pentru monitorizarea activităților zilnice. Așa că nu mai rămâne decât să vă urez spor în a vă atinge obiectivele!

PS: o să fac o cercetare și pe Amazon și voi reveni cu recomandări și de acolo.

Share This Post

You Might Also Like

Back to top